Leküzdötte a koronavírust Bardóczi Gyula a Neoton dobosa. A zenész két hetet töltött kórházban, de állítja: a legnagyobb ajándékot, az életét kapta karácsonyra. Bardóczi Gyula eldöntötte, hogy csak akkor beszél a szörnyű betegségről, ha már biztosan túlesett rajta. Bár még pozitív teszteredménnyel hagyta el két hét után a kórházat, letelt a 10 nap karanténja is, a gyerekeivel, unokáival karácsonyozott.

Felesége vette észre, hogy lázas

A Neoton dobosa lejárt jogosítványa miatt ment el háziovosához néhány hete. „Másnap a feleségem megpuszilt és ijedten felkiáltott: „Te, Gyula, neked lázad van!” 38,5 fokos volt. Rögtön hívtuk a háziorvost, aki tudott a korábbi tüdőbetegségemről, így azonnal dr. Kormos Tamáshoz küldött a Korányi kórházba”.

Pozitív lett tesztje

„Pozitív lett a koronatesztem, a feleségem karanténba került, én meg infúziót, oxigént kaptam, mert kétoldali tüdőgyulladásos szövődmény alakult ki. A röntgengépet az ágyamhoz tolták, annyira rosszul voltam” – mondta a zenész a Blikknek.

Legóbábuk

„Közben két orvos is koronavírus-fertőzést kapott, hihetetlen, mennyi áldozatot hoztak a betegápolók. Sürögtek körülöttünk egész nap szkafanderbe öltözve, egyformák voltak, mint a legóbábuk, csak arról ismertem meg őket, hogy egyik kisebb, a másik magasabb, ők az igazi hősök” – mondta Bardóczi Gyula.

Csak reménykedett, hogy megéli az ünnepeket

“Három hete, az oxigénmaszkkal a kórházban fekve csak reménykedtem benne, hogy megélem az ünnepeket, hiszen egyik napról a másikra került sok barátom kritikus állapotba. Elkeserítő, hogy mennyi ember életét vette el ez a halálos vírus. Könnybe lábad a szemem, ha Balázs Fecóra vagy Bergendy Pistára gondolok. Óriási szerencsém van, hogy én túléltem” – mondta a zenész, aki másfél éve súlyos tüdőbetegséggel küzd.

Felesége és orvosa mentette meg az életét

Bardóczi Gyula életét orvosának és feleségének köszönhet: “A feleségemnek, az orvosoknak és a Jóistennek kell megköszönnöm, hogy túléltem ezt a rohadt, gyilkos vírust, ami elvitte egy csomó kollégámat, barátomat és harcostársamat”.

Ez is érdekelhet

Gyász: hosszú betegség után meghalt a Szomszédok sztárja

Karácsonykor együtt volt unokáival

A Neoton tagja arról is beszélt, hogy elhatározta, a járvány után jótékonysági koncertet szervez a kórház dolgozói javára. A Neoton dobosa sokáig az unokáit sem látta, hazatérése után az ablak előtt integethettek csak neki a gyerekek, de a karácsonyi ünnepeket védettsége miatt már családi körben tölthette. Mégis nagyon várja már a vírus elleni oltást.

3 éve elütötte egy autó

A zenészt 2017. november 21-én Győrben egy zebrán elütötte egy autós, aki ijedtében elhajtott a helyszínről. Bardóczy Gyula súlyos sérüléseket szenvedett, eltörött a szárkapocs-, a sarok- és a bokacsontja. Az orvosok szerint csak a vastag kabátjának köszönheti az életét.

Kiemelt kép: Bardóczy Gyula – Forrás: youtube.com