Korlátozták a házikedvencek számát Felcsúton. Mostantól háztartásonként maxiumum három macskát és legfeljebb egy 15 kilós kutyát lehet tartani. Az állatok sétáltatását is szigorúan szabályozták.

Magyarországon talán nincs is olyan település, ahol olyan szigorú szabályok vonatkoznának a kiskedvencek tartására, mint Felcsúton.

A Fejér megyei településen kettő, vagy többlakásos épületben lakásonként egy, legfeljebb 15 kilogramm súlyú, máshol legfeljebb kettő 15 kilogrammnál könnyebb, vagy egy 15 kilós kutya tartható. Közös tulajdonú udvarban csak akkor lehet kutyát tartani, ha abba minden lakó beleegyezett. Ennek hiányában csak a lakásban lehet tartani az ebet.

A sétáltatást leszámítva zárt helyiségben vagy udvarban tartható kutya. Az állatot játszótérre, temetőbe vinni nem lehet, ami még érthető megkötés is, viszont póráz nélkül sehol nem futtatható, sétáltatható az állat.

Ami a macskatartást illeti. Lényegében három macskánál többje senkinek sem lehet, teljesen mindegy, hogy milyen ingatlanban lakik. Több lakásos épületben élők kettőt, egyéb ingatlanon három állat tartható.

Ha a tartott kutyák és macskák száma meghaladja a fentebb rögzítettet, akkor az már tenyészetnek minősül, ehhez pedig a szomszédok írásbeli beleegyezésére van szükség. Többlakásos ingatlanban tenyésztés nem folytatható.

A kedvtelésből tartott állatok kérdéskörének szabályozása azért is érdekes, mert bár több település is megalkotta a saját maga vonatkozó rendeletét a kérdésben, ilyen szigorú egyedszámra vonatkozó szabályozást nem talált az mfor.hu. Jellemzően a tartáskörülményekre, illetve a közterületen való sétáltatás szabályait rögzítik.