Már három halottja van a koronavírusnak Magyarországon. A legfrissebb adatok szerint két idős ember hunyt el.

Két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt. Egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Ezzel háromra nőtt az elhunytak száma, írja a hivatalos kormányzati honlap. A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy hat fertőzöttet súlyos állapotban, intenzív osztályon ápolnak.

Újabb fertőzöttek vannak

Péntekre újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 85-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszába ért a fertőzés. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag már mindenhol jelen lehet a vírus, a pozitív teszteknél pedig már nem végeznek kontaktkutatást.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 73 magyar állampolgár, 10 iráni, 1 brit, 1 kazah. A március 20-i hivatalos számok szerint 116 ember van karanténban koronavírus gyanúja miatt, 7 főt gyógyultnak nyilvánítottak és 3007 tesztet végeztek el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt