Elképzelhető, hogy a Semmelweis Egyetem gyógyszerész karának hallgatói a koronavírussal fertőzött diákok. Szerda este a miniszterelnök jelentette be, hogy Magyarországon két vírusfertőzöttet diagnosztizáltak.

Az ügyben az atv.hu megkereste a Semmelweis Egyetemet, de a kommunikációs igazgató ezt nem erősítette meg, csak annyit mondott, hogy az Operatív törzs adhat tájékoztatást. Úgy tudjuk, hogy a két iráni diák február 22-én jött vissza az országba.

Arra a kérdésre, hogy az egyetem elrendelhet-e tanítási szünetet, a kommunikációs vezető szintén csak annyit mondott, hogy az Operatív törzs illetékes a tájékoztatásra. 

Orbán jelentette be

Orbán Viktor jelentette be a Facebook-oldalára feltöltött videóban, hogy két iráni diák betegedett meg, akik Magyarországon tanulnak. Őket a Szent László kórházba szállították.

Szlávik János az Operatív törzs rendkívüli sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy enyhe tüneteik vannak a diákoknak, nem lázasak. A diákok teljes gyógyulásukig karanténban maradnak. Mindkét diák az iráni újévet ünnepelte otthon, a családjuknál, azt viszont nem tudta megmondani az osztályvezető főorvos nem tudta megmondani, mennyi idő telt el az országba érkezésig és a vizsgálatok között. Az egyik esetben a diák jelentkezett szűrésre, a másik esetben az enyhe tünetek ellenére, úgy döntöttek, elkészítik a tesztet. A velük együtt lakókat (a házas-, illetve az élettársukat) szintén izolálták, azt viszont még vizsgálják, hogy hogyan kapták el a fertőzést.

A LikeNews.hu cikkeit a koronavírusról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: SOTE épülete – Forrás: zoom.hu