Egy nyíregyházi kórház COVID-19 szárnyán elhunyt szerdán Szakszon Imre, a TV2 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei külsős operatőre. A férfi halála előtt nem sokkal arra panaszkodott, hogy nagyon fázik és senki nem néz rá a kórházban.

A  66 évesen elhunyt operatőr halála előtt nem sokkal még telefonon beszélt az ismerőseivel, és többeknek is arra panaszkodott, hogy hideg van a kórteremben és még nincs nővérhívója sem.

„Nagy sas, ezt írd meg! Ez nem maradhat titokban. Fázom, úgy érzem, hogy lázas vagyok, nem jön senki, hiába kiabálok” – ezek voltak az utolsó szavai az operatőrnek a telefonban, aki a hírek szerint egyedül feküdt az egész COVID-19 szárnyon.

Az operatőr azt is elmondta korábban, hogy bár levették tőle a koronavírus teszthez a mintát, de ennek eredménye csak több nap múlva várható, mire Szakszon Imre ismerőse még vissza is kérdezett, ez hogy lehet, hiszen Nyíregyháza kapott egy mecénástól két 70 milliós forintos COVID-19 betegség tesztelésére is alkalmas műszert, ami 2,5 óra alatt elvileg kimutatja a SASR-CoV-2 vírus fertőzöttséget.

Csütörtök reggel 6:30-kor még panaszkodott, majd 7:30-kor újra beszélt egy ismerősével, miközben köhögött és továbbra is fázott. 8 óra 30 perckor azonban már nem vette fel a telefont, mivel addigra elhunyt. Úgy tudni, a koronavírus-tesztje egyébként negatív lett.

Kiemelt kép: Szakszon Imre