A Magyar Közút diszpécserközpontjában is meglepődtek, amikor meglátták az M1-es autópálya belső sávja mellett, az elválasztó sövény mellett sétáló nőt. Gyorsan szóltak a rendőröknek, akik kimentették a forgalmas sztrádáról. Az esetről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Kényelmesen gyalogolt a száguldozó autók mellett

Derekára kötött farmerdzsekivel és táskával a vállán gyalogolt egy fiatal nő az M1-es autópálya belső sávja mellett a sövénynél. Kiderült, hogy a hölgy Győrig akart gyalogolni, vagyis még bő 20 km-t akart gyalogolni, miközben 130-al söpörtek el mellette az autók.

Meglátták az életveszélyes mutatványt

Az életveszélyes mutatványra a Magyar Közút diszpécserközpontjában figyeltek fel, egy térfigyelőkamera képén ugyanis megjelent a gyalogló nő.

Helyszínre siettek a rendőrök

A diszpécserek szóltak a rendőröknek, akik azonnal a helyszínre siettek. Leálltak a megállósávban és átkísérték az asszonyt az autóhoz.

Győrig akart gyalogolni

Kiderült, hogy a hölgy szlovák állampolgár és úgy gondolta egészen Győrig elsétál. A rendőrök végül a tatai vasútállomásra vitték, hogy biztonságban hazajusson.

Minimális földrajzi és KRESZ ismeretek hiánya

Láthatóan a hölgynek nem volt sem minimális földrajzi, sem KRESZ ismerete. Ha tudja, hogy Tatától milyen messze van Győr, biztos nem indult volna el gyalog, ha pedig tudja, hogy autópályán tilos gyalogolni, biztos nem a sztrádán kezd el sétálni.

Minimális veszélyérzet

Úgy tűnik a hölgy veszélyérzete is a minimálisra volt tekerve, hiszen ha semmit sem tud a világ dolgairól, akkor is érzékelhette volna, hogy nagyon gyorsan mennek el tőle pár méterre az autók és – ha már ott van –  átszaladhatott volna a külső, szélső sávba.

Felelőtlen nő

A nőnek végül nem történt baja. A Magyar Közút Instagram oldalára feltöltött videó alá sok hozzászólás érkezett. Volt aki, megköszönte a Közút munkatársainak és a rendőröknek a segítséget, mások arról írtak, hogy milyen felelőtlen volt a nő.

Következmények nélkül

Az egyik hozzászóló így fogalmazott: Kötelező KRESZ-oktatás bevezetésére lenne szükség, minden állampolgár számára. Más keményebben írt: Következmények nélkül marad egy ön,- és közveszélyes ember mutatványa? Egy autós pedig azt írta, amikor elment mellette ijesztő volt a látvány.

Itt az esetről készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból