Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főre nőtt a gyógyultak száma is – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Már közel 500 koronavírus-fertőzöttet regisztáltak Magyarországon és egy újabb beteg hal meg a betegségben. Így már 16 áldozata van a vírusnak hazánkban.

Két fertőzött van a nagymágocsi idősotthonban

Hétfőn újabb laboratóriumi vizsgálatokat végeztek azoknál az időseknél, akik a Gesztenyeliget Nagymágocsi Kastélyotthonban élnek. Vasárnap írta meg a hvg.hu, hogy nyolc lakónál az első körben vett minták pozitív eredményt mutattak.  Hétfőn a szentesi kórházban újabb ellenőrző vizsgálatokat végeztek. Minderről Szabó Zoltán, Szentes polgármestere számolt be hétfőn késő délután.

Szombaton este, Nagymágocson a Kastélyotthonban mentők jelentek meg, mert egy korábban a szentesi kórházba szállított idősről kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. A kórházba fejsérülés miatt került beteg gyanús tüneteket produkált, ezért végezték el nála a tesztet.

Ezt követően a mentők a közel háromszáz idős, és a több tucat alkalmazotton is elvégezték a teszteket. A vizsgálatok még vasárnap is folytak, illetve még hétfőn is hívták be azokat az alkalmazottakat, akiket a hétvégén nem tudtak elérni. A teszt az idős férfi mellett még hét ellátottnál lett pozitív, őket ekkor a Nagymágocstól 20 kilométerre levő szentesi kórház fertőző osztályára szállították.

Kiemelt kép: illusztráció