3878 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 79 199 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Egyre növekszik a halálos áldozatok száma

Elhunyt 69 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1819 főre emelkedett, 20 078-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 57 302 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4205 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 306-an vannak lélegeztetőgépen.

Egy miniszterelnöki megbízott lélegezetőgépen van

Koronavírus-fertőzéssel lélegeztetőgépen van egy miniszterelnöki megbízott, korábbi államtitkár, erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A hír igaz

Telex értesüléseit Gulyás Gergely erősítette meg a csütörtöki kormányinfón: „Megfelel a valóságnak, amire utal” – mondta Gulyás, de személyiségi jogok miatt nem árulta el, konkrétan kiről van szó. Gulyás szerint ez a személy ugyanakkor nem került kontaktba egy kormányemberrel sem. 

Valószínűleg róla va szó

Az Index információi szerint kórházba került Szőcs Géza költő, Orbán Viktor miniszterelnök kulturális főtanácsadója, valószínűleg ő róla beszélt Gulyás Gergely is a kormányinfón. A lap értesüléseit megerősítették, Szőcs Gézát jelenleg az intenzíven ápolják, ahol lélegeztetést kap.

A győri kórház tele van koronavírusos betegekkel, már 3 intenzív osztályt àllítottak fel

„A tények: a győri kórház érdemben közel teltházas COVID-pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek” – írja egy doktor a győri kórházból.

Lehangoló jelentés

Legutóbb a kórházigazgató közvetített lehangoló jelentést a győri kórházból, most pedig egy orvos, Csipszer Bernadett jelentkezett be a reggeli ügyelet után a Facebookon egy posztban. Azt írja: „A tények: a győri kórház érdemben közel teltházas COVID-pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek.”

Közel teltház

„A kórházban jelenleg 3 intenzív osztályon (eddig 1db központi intenzív osztály volt) küzdenek szó szerint a kollégáim a betegekért….2 intenzív osztály COVID-intenzív, 1 nem fertőzött betegeket ellátó intenzív osztály. A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb.

A betegek jönnek és mennek

“A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb.Az intenzíven dolgozó kollégák elmondása alapján, aki lélegeztető gépre kerül, annak sajnos kis esélye van a túlélésre. Kevés beteget tudnak megmenteni. Aki intenzíves szakorvos, szakdolgozó hozzá van szokva a küzdelemhez, halálhoz, de nem ehhez, ami most zajlik.” – írja a bejegyzésében az orvos.

Kiemelt kép: Illusztráció