Kulka János csodálatos gyógyulása inspirálja Sas Józsefet. A humorista nem egészen egy éve kapott sztrókot, azóta a mozgásával és a beszédével is gondok vannak.

Sas József keményen küzd, hogy újra színpadra álljon. Ha idén nem is lesz Sas kabaré, de jövőre mindenképpen szórakoztatni szeretné imádott közönségét.

Felesége szerint felépülésében sokat segít Kulka János példája. A Kossuth-díjas színész erejéből táplálkoznak és látja, ha egy beteg kitartó, akkor sikerülhet a gyógyulás.

„Jóska 20 évvel idősebb, mint Kulka János, aki bár nem teljesen ugyanazon ment át, mint a férjem, de a beszédével neki is voltak gondok. A férjem kommunikációja lassabb, mint volt, de mindenről beszélget. Szeretnénk, ha az is visszaállni a régi formájába, dolgozunk rajta. Néha hezitál, keresi a szavakat, de máskor verseket idéz vagy énekel. Nagyon változó, de látjuk a színész úr példájából is, hogy sokat tud javulni az ember beszéde a sztrók után, ha dolgozik rajta –mondta Zsuzsa asszony a Blikknek.

A humorista négy hónapig volt kórházban, júliusban mehetett haza, azóta felesége viseli gondját. Mindennap jár hozzá egy ápoló, aki tornáztatja, mozgatja, de még az is meglehet, hogy további segítséget vesznek majd igénybe, hiszen a humorista gyógyulása akár évekig is eltarthat.

A napokban mutatták be Sas Józsefról szóló könyvet, ahová a művész nem tudott elmenni. Most azon dolgozik a család, hogy a humorista minél előbb meg tudjon jelenni nyilvános eseményeken.

Kiemelt kép: TV2