Meztelenül, átvágott torokkal találtak rá arra a 27 éves férfira, aki vasárnap egy 17 éves társa meggyilkolt. A tettes a kukák közé rejtette áldozatát.

Egy 18 éves, az érettségijét ünneplő fiatal két embert is megkéselt. R. Róbert egyelőre tisztázatlan okok miatt a saját barátját is arcon szúrta, a sérült be tudott menekülni egy közeli kertes házba. Egy másik, 27 éves férfi nem volt ilyen szerencsés. Az esetről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen.

A gyilkosság az áldozat, Gy. Roland háza előtt történt.

„Az elsők között értem a helyszínre az áldozat megtalálásakor. A házunk közelében lévő kukák között feküdt a lemeztelenített fiatalember. A gyilkos átvágta Roland torkát, majd valamilyen oknál fogva levetkőztette. Utána a tettes hazasietett a szemközti utcába, és egy talicskát hozott. Beletette a holttestet és a körülbelül tíz méterre lévő kukák közé tolta, amelyeket aztán gondosan ráhúzott. Könnyen lehet, hogy az elkövető nem csak ivott, hanem valamilyen más szert is fogyasztott” – mondta a Borsnak a szemtanú.

R. Róbertet hamar elfogták, a tettét elismerte, noha önvédelemre hivatkozik. A megkéselt fiatal háza elé virágokat és mécseseket hoztak a gyászoló barátok, kollégák és hozzátartozók. A Bors úgy tudja, hogy Roland nemrégiben vesztette el az édesapját, és a nagymamájával élt, aki unokája halála óta szinte ki sem teszi a lábát a családi házból – írja a KEKFENY.com.

A gyilkosságot elkövető R. Róbert alig egy utcára lakik az áldozatától. A családi házukon a redőnyöket lehúzták, édesanyja pedig ottjártunkkor nem szeretett volna nyilatkozni. A család Romániából költözött át Magyarországra. A tettes rendőr akart lenni, ezért végezte el a rendészeti iskolát. Kollégiumban lakott, de onnan kicsapták.

Az áldozat, Gy. Roland hegesztőként dolgozott egy helyi fémipari vállalatnál, amelynek az épületére fekete zászlót tűztek ki.

„Nagyon jó munkaerő volt, becsületes, megbízható, és közben jókedélyű. Ez volt az első munkahelye, tíz éve dolgozott nálunk. Mindenkit megrázott ez az egész, pótolhatatlan veszteség a halála a cégünknek” – mondta az áldozat főnöke.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu