Csaknem négy éve, hogy Galambos Lajost 125 napra bezártak egy cellába. A közműlopással megvádolt trombitás azóta sem tudta feldolgozni a történteket, évek óta most mesélt először őszintén a börtönről.

Galambos Lajos, elárulta a Borsnak, hogy mivel közszereplőként ismerte az egész ország, ezért nem fogadták tárt karokkal a büntetés végrehajtó intézetben.

„Hát nem örültek nekem. Az igazat megvallva nagyon megijedtek, amikor bevittek, hisz onnantól kezdve az egész börtön kiemelt figyelmet kapott, úgyhogy egy kolonc voltam nekik, a raboktól, egészen az őrökig.” – meséli Lajcsi.

Aztán így folytatja a történetet:„Emlékszem, maga a parancsnok fogadott, és azt mondta, nekem a színpadon lenne a helyem, pedig a rácsok mögött a bűnözők között. Én is így gondoltam, de ez sajnos nem kívánságmű­sor volt, hanem a szörnyű és kegyetlen valóság” – mesélt a székesfehérvári börtönben való fogadtatásáról Lajcsi, aki a bezártság miatt úgy érezte magát mint egy szárnyaszegett madár.

A zenész elmondása szerint sosem fogja elfelejteni a bent töltött 125 napot, benne ugyanis feldolgozhatatlan csapásként maradt meg. Ugyanolyan rab volt mint a többiek, semmiben nem különböztek vele, így szabadulását egyfajta újjászületésnek élte meg.

„Ugyanolyan rab voltam, mint az összes többi. SD 25-14 volt a nevem, de egyébként nem panaszkodhatok. Mindent megkaptam, ami adható volt.

Eleinte egyedül voltam a cellában, aztán a végén már kaptam egy társat is, de jobb szeretem magam lenni. Nemcsak a napokat, még a perceket is számoltam, és január 24-én, a születésnapom előtt egy nappal engedtek ki az intézményből, aminél na­gyobb ajándékot nem is kívánhattam volna”- mondta Lagzi Lajcsi.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: Youtube