Felfüggesztett börtönbüntetést kértek arra a nőre, aki hároméves gyermekét egy légycsapó nyelével sokszor megütötte Hajdú-Biharban. A sérüléseket a gyerek testén az apa vette észre.

A nő hároméves gyermekének édesapjával élt élettársi kapcsolatban Hajdúsámsonban.

Majd a kapcsolat megromlása után az anya tavaly márciusban a gyermekkel együtt elköltözött. A nő ezt követően rendszeresen ingerülten és türelmetlenül viselkedett a kicsivel, gyakran megütötte nevelési célzattal.

Az egyik tavaly nyári este a gyermek kiborította az elé tett vacsorát. Ezen a nő annyira feldühödött, hogy egy műanyag légycsapó nyelével legalább tizenöt-húsz alkalommal a kiskorút testszerte megütötte. A gyereknek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az esetre úgy derült fény, hogy az apa a láthatás során meglátta a kicsi testén lévő sérüléseket. Orvoshoz vitte a gyereket, az anya cselekményét pedig bejelentette a rendőrségen.

Az illetékes rendőrkapitányság először ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a nővel szemben. Majd a Debreceni Járásbíróság a polgári jog szabályai szerint az anyával szemben húsz napra megelőző távoltartást rendelt el, a gyermek az édesapa háztartásába került.

Az anya cselekményével a szülői felügyeleti jogából eredő nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel a kiskorú gyermek testi, értelmi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. A gyerek életkorából adódóan a Büntető Törvénykönyv rendelkezése értelmében védekezésre képtelen személynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség felfüggesztett börtönt kért a nőre. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a nő a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen az anya ellen, aki hároméves gyermekét egy légycsapó nyelével sokszor megütötte.

Kiemelt kép: illusztráció