Eltekintve attól, hogy időnként letérünk az útról, a legtöbbünk úgy gondolja, hogy igenis jó munkát végez az egészsége megőrzése érdekében.

Egy friss tanulmány szerint, amelyre a Filter.hu magyar fejlesztésű hírgyűjtő portál egészség kategóriájában megjelenített egyik cikkben lettük figyelmesek, nagyon kevés felnőtt felel meg az egészséges életmód kritériumainak. A kutatók leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy a résztvevők dohányoznak-e, megesznek-e naponta legalább 5 adag gyümölcsöt és zöldséget, illetve mozognak-e legalább 30 percet. Az emberek pedig mindössze 3%-a felelt igennel ezekre a kérdésekre, ami azért eléggé elkeserítő.

Egyesek azonban azzal érvelnek, hogy egy ilyen kutatás során többféle tényezőt is figyelembe kell venni. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben összeállítjuk a mi személyes listánkat azokról a dolgokról, amelyek a fentebb említetteken kívül hozzájárulhatnak a jólléthez.

Ügyelj az alvás minőségére!

Ha sikerül megfelelően kipihenned magad, akkor amellett, hogy jobban megbirkózol majd a stresszel, az étvágyadat is hatékonyabban tudod kontrollálni. Az alváshiány ugyanis elősegítheti az éhséghormonok számának a növekedését, ami a legtöbb esetben túlevést vált ki. 

Étkezzen együtt többször a család!

A családdal és/vagy a barátokkal való kapcsolat az egészséges élet egyik fontos aspektusa, amelyet a közös étkezés még inkább elősegíthet, mivel megalapozza a beszélgetéseket. Ráadásul lehetővé teszi azt is, hogy minél táplálóbbak legyenek az étkezéseid.

Mosolyogj és nevess hangosan naponta többször!

Bár a problémákkal tűzdelt hétköznapok közepette sokszor rendkívül nehéz mosolyogni, de kutatások bizonyítják, hogy a vigyor azt üzeni az agynak, hogy jól érezzük magunkat, még akkor is, ha az nem igazán őszinte. 

A rendszeres mosolygás tehát segíthet abban, hogy könnyedebben kezeld a stresszes szituációkat, amelynek köszönhetően sokkal boldogabbnak és pozitívabbnak érzed majd magad.

Próbáld ki a jógát!

A jógapózok növelik az erőt és a rugalmasságot, és javítják az egyensúlyt. Ezek különösen az idősebbek számára kritikus területek, és mind a férfiak, mind a nők számára előnyösek lehetnek.

Növeld a bevitt fehérjemennyiséget!

A fehérje rendkívül fontos része kell, hogy legyen az étrendednek, mivel ez a makromolekula nélkülözhetetlen az izmokhoz, a csontokhoz, a belső szervekhez, hajhoz, illetve a körmökhöz. Azt pedig még nem is említettük, hogy az immunrendszer sejtképzésének alapkövét jelenti.

Abban az esetben pedig, ha magas rosttartalmú ételekkel kombinálod, akkor kevesebb kalóriára lesz majd szükséged ahhoz, hogy jóllakottnak érezd magad. Egyél kis adagokban dióféléket, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, babot, sovány húst, baromfit vagy halat!

Végül, de nem utolsósorban, legyen pozitív a hozzáállásod!

A siker elengedhetetlen feltétele az, hogy higgy magadban, és pozitívan gondolkodj. Vagyis ne félig üresnek lásd azt a bizonyos poharat, hanem félig telinek!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.