Szombat délután leszakadt egy autós közlekedést is bonyolító híd Piliscsabán. A rossz állapotban lévő átjáró egy része beomlott, a katasztrófavédelem is a helyszínre ment, mentőkutyával keresték az esetleges sérülteket.

A Piliscsabai Polgárőr Egyesület tájékoztatása szerint leszakadt a Kálmán király út és az Álmos vezér utca sarkán egy autós közlekedést is bonyolító híd.

Az egyesület azt írja az oldalán, hogy „Leszalagoztuk, értesítettük a város üzemeltetést aki fizikai akadályokkal fogja lezárni. Az áthaladás gyalogosan is tilos és életveszélyes.”

A katasztrófavédelem is kivonult

Simon Gyula, a piliscsabai közrendvédelmi tanácsnok tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem nagy erőkkel jelent meg a helyszínen, köztük a helyi önkéntesek is, közben a mentők és a rendőrség is kiérkezett. Kereső kutyát hívtunk a helyszínre hiszen meg kellett arról bizonyosodni, hogy a törmelék alatt nincs-e esetleg ember, de szerencsére a kutya senkit sem talált.

Az átjáróról készült felvételek alapján a híd nem volt túl jó állapotban, mégis le volt aszfaltozva, autók, gyalogosok is közlekedtek rajta. Szerencsére leomlásakor senki sem volt rajta, így nem sérült meg senki, azonban a híd nem mostanában lesz újra járható.

Több mint 100 éves a híd

A téglából készült híd 1890 körül épült. A mentés irányító úgy döntött este, hogy az omlásveszély miatt a hidat reggelig őrizni kell, hogy még véletlenül se menjen senki a közelébe.

Fotók: Képek a leszakadt hídról – Forrás: Facebook/ Piliscsabai Polgárőr Egyesület