Pénteken délelőtt az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Gál Kristóf rendőrségi szóvivő elmondta, hogy büntetőeljárást indítottak járványtagadók és vírusszkeptikusok ellen, a vád hatósági intézkedés elleni uszítás. Gődény György az egyik legismertebb magyar vírustagadó felesége azt írta nemrég a Facebookon, hogy letartóztatták péntek hajnalban a férjét.

Nyomozást indított a rendőrség

Járványtagadókat, vírusszkeptikusokat vizsgál a rendőrség saját hatáskörben. Gál Kristóf szóvivő egy folyamatban levő nyomozásról is beszámolt: a rendőrség folyamatosan monitorozza a vírusszekptikusokat és vírustagadókat, de nem minden ilyen tartalom tartozik büntetőjogi kritérium alá – a rendőrségnek minden esetben vizsgálnai kell, hogy megvalósul-e valamilyen bűncselekmény.

Adathordozókat foglaltak le

A rendőrség több hete indított büntetőeljárást, ennek keretében ma történt helyszíni nyomozás, adathordozókat foglaltak le, amelyeket vizsgálnak, ezek vizsgálata megalapozhatja a büntetőjogi felelősséget- mondta.

Uszítás a gyanú

A hatósági rendelkezés elleni uszítás büntetette is felmerült, illetve tévhit terjesztés. A rendőrség ezt az eljárást saját eljárásban indította el, nem külső feljelentésre – tette hozzá a rendőrség szóvivője, Gál Kristóf.

Hajnalban érkeztek a rendőrök

Gődény György felesége Melinda azt írja, hogy hajnalban érkeztek ki hozzájuk az NNI emberei, akik házkutatást tartottak, lefoglaltak több vagyontárgyat és őrizetbe vették Gődény Györgyöt.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

A híveihez szólt a letartóztatott férfi felesége

Gődény Melinda a kirakott posztban Gődény György híveinek támogatását kéri egy Facebook-csoporthoz való csatlakozás formájában.

A járványügyi intézkedések ellen buzdított

A csoportban Gődény tegnap este arra buzdította híveit, hogy kürtökkel, sípokkal tüntessenek a járványügyi intézkedések ellen – írja a BudapestKörnyéke.

Nem erősítették még meg

A rendőrség hivatalos oldalain egyelőre még nem erősítették meg Gődény őrizetbe vételének hírét.

Portfolió.hu/BPK Kiemelt kép: Gődény György – Forrás: Facebook/Gődény György