A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást N. Krisztián 40 éves, B-né B. Emese 34 éves, B. A. János 36 éves és Cs. Nikoletta 35 éves pásztói lakosok ellen, valamint kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt J-né B. Éva 46 éves pásztói, K. Lászlóné 29 éves salgótarjáni, valamint a 25 éves K. Nikoletta ellen.

Prostitúciót hirdettek

A 34 éves nő és 36 éves társa március elejétől, míg a 40 éves férfi 25 éves és 35 éves társával május végétől rendszeres haszonszerzésre törekedve egy internetes portálon hirdetett meg szexuális cselekményre sértetteket. Az ügy részleteiről itt írt a Kékvillogó.

Saját lakásukon végeztették a szolgáltatást

A prostitúciós tevékenységre a 34 éves nő és társa saját lakhelyét rendelkezésre bocsátotta, míg a 40 éves férfi pásztói, majd szeptembertől németországi helyszínekre is szervezett ilyen tevékenységet.

A futtatók vették át a pénzt

A 34 éves nő és 36 éves társa, valamint a 40 éves férfi utasításai alapján a sértett prostitúciós tevékenységének szervezését, a szolgáltatásért nyújtott összeg átvételét társaik bonyolították.

Saját maguknak tartották meg a pénzt

A gyanúsítottak a nyomozás adatai alapján a tevékenység bevételéből befolyt összeget saját maguk és családjuk megélhetésére fordították.

Kábítószert is lefoglaltak

A nógrádi nyomozók összehangolt bűnügyi akciót szerveztek kedd reggelre és valamennyi terheltet elfogták. A széleskörű felderítőmunka eredményeképp a gyanúsítottak otthonaiban megtartott kutatásokon a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket, továbbá kábítószergyanús anyagokat, és azok fogyasztására szolgáló eszközöket foglaltak le.

Eljárás folyik

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást N. Krisztián 40 éves, B-né B. Emese 34 éves, B. A. János 36 éves és Cs. Nikoletta 35 éves pásztói lakosok ellen, valamint kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt J-né B. Éva 46 éves pásztói, K. Lászlóné 29 éves salgótarjáni, valamint a 25 éves K. Nikoletta ellen – írja a Kékvillogó.

3 embert vettek őrizetbe

Az öt nőt és férfit gyanúsítottként hallgatták ki, N. Krisztiánt, B-né B. Emesét és K. Nikolettát őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A hatóság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, egyben vizsgálja más bűncselekmény megvalósulását is.

Videó az elfogásról

Üzletszerűen elkövetett kerítés

Az eljárás a gyanúsítottak ellen folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett kerítés, valamint kitartottság miatt folyik. A bűncselekményekre a halmazati szabályok 2 évtől akár 11 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszik.

Fennáll a bűnismétlés veszélye

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá annak érdekében is indítványozta a terheltek letartóztatását, hogy a gyanúsítottak a bizonyítást a tanúk befolyásolásával vagy bizonyítási eszközök megsemmisítésével, eltüntetésével ne tudják veszélyeztetni. A külföldön tevékenységüket folytató terheltek esetében pedig szökésük, elrejtőzésük veszélyét is megalapozottnak tartotta.

Elrendelték a letartóztatásukat

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve mindhárom személy letartóztatását elrendelte, írja az ügyészség.