Orbán Viktor és Pintér Sándor nevében kért pénzt egy vállalkozótól két ügyvéd, hogy “elintézzék” a vállalkozó simlis ügyeit. Az egyik érintett ügyvéd Szilágyi Roland, aki több hírességet is védett már. Berki Krisztiánt, Lagzi Lajcsit és Győzikét is. Mindhármuknak volt már ügye a hatósággal.

Őrizetbe vettek két ügyvédet

A Központi Nyomozó Főügyészség “vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette” és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, az ügyben több száz millió forintot kértek egy vállalkozótól ügyvédek közreműködésével; két ügyvédet őrizetbe vettek.

800 milliót csaltak ki

Az érintettek körülbelül 800 millió forintot csaltak ki egy vállalkozótól 2019 szeptembere és 2020 márciusa között arra hivatkozva, hogy ebből az összegből Pintér Sándor belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni azért, hogy a vállalkozó ellen ne induljon eljárás.

Orbán Viktornak kértek pénzt

A vállalkozó ellen mégis eljárás indult, ekkor egy újabb ügyvéd kereste fel a férfit, aki arra hivatkozva kért további 150 milliót, hogy az ügylethez Orbán Viktor miniszterelnök, Polt Péter legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV-vezető befolyását kérik, a pénzből pedig nekik is fizetni kell.

12 helyszínre csaptak le

Az ügyészség közleményében azt írta, a nyomozó főügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében tegnap tizenkét helyszínen összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek során motozásokat, kutatásokat és lefoglalásokat foganatosított, majd hét személyt gyanúsítottként hallgatott ki.

Celebek ügyvédje

PestiSracok.hu azt írja, hogy egyik érintett ügyvéd Berki Krisztián, Győzike, illetve Lagzi Lajcsi védője, Szilágyi Roland, aki korábban a NAV egyik magas szinten lévő vezetője volt.

Berki Krisztián

A volt FTC-vezérigazgató érintett egy áfacsalási ügyben is, amelyben tudomásunk szerint abban még nem született ítélet. A napokban emeltek vádat Berki ellen egy 2018. márciusi ügy miatt, amikor is a vád szerint Berki büntetőfékezett egy busz előtt, és az belehajtott. Az utóbbi ügyében a celebritást is Szilágyi Roland védi.

Házkutatás Lajcsinál

Idén januárban tíz nyomozó csütörtök hajnali 6 órakor házkutatást tartott Galambos Lajosnál, a Komárom melletti Mocsán. A zenészt ezúttal nagy összegű adócsalással gyanúsították.

Az áramlopási ügyben védte

Szilágyi Roland védte egyébként Lagzi Lajcsit az áramlopásos ügyben, de ebből az ügyből a törvényszék kizárta őt, sőt, Lajcsi szerint korábban lehallgatták az ügyvéd telefonjait is.

Gáspár Győző

Szilágyi Roland képviselte Gáspár Győzikét is az adócsalásos ügyében, de egy nemzetközi bundabotrány magyar szereplőjének is ő volt a képviselője. 

Kiemelt kép: Berki Krisztián