Négy luxusautót bérelt a budapesti Szent Margit Kórház a gazdasági igazgatójának, miközben az intézmény dolgozói önkéntes munkában festették ki a kórtermeket, mert nem volt pénz a felújításra. A Kásler Miklóssal és Varga Mihállyal jó kapcsolatot ápoló igazgatónő Volvoval és BMW-vel járt dolgozni.

Az óbudai Szent Margit Kórház 2017-ben négy autót bérelt az intézmény fideszes gazdasági igazgatója, Farkas Anna számára, amely bruttó 5,4 millió forintba került, derült ki a momentumos Derda Ádám által kikért adatokból – írja a hvg.hu

A Fidesz színeiben indult a választásokon

A gyöngyösi születésű Farkas Anna 2010 óta dolgozik az egészségügyben, 2012-ben lett a Szent Margit Kórház gazdasági igazgatója. 2019-ben Gyöngyösön a 7. választókerületben indult a Városom, Szeretlek Egyesület–FIDESZ–MPSZ–KDNP-koalíció képviselőjeként.

Tavalyi kampánya során Farkas interjút adott a Kékesonline nevű helyi hírportálnak, ahol elmondta, jó szakmai kapcsolatot ápol Kásler Miklóssal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterével és Varga Mihály pénzügyminiszterrel. Farkas beszélt arról is, hogy munkája miatt soha nem hagyta el Gyöngyöst, így az otthonától 80 kilométerre lévő munkahelyére is autóval járt.

Az óbudaiaknak nem tetszett az urizálás

Az viszont csak most derült ki, hogy a kocsikat a kórház biztosította Farkas számára. A vonatkozó adatokat a 3. kerületi momentumos képviselő, Derda Ádám kérte ki.

„Tavaly nyáron óbudai lakosok jelezték nekem, hogy korábban többször is luxusautókat láttak a kórház parkolójában, és bizonyára a vezetőségből használhatja őket valaki. A helybeliek felháborítónak tartották ezt úgy, hogy nem is olyan régen a kórház dolgozói önkéntes munka keretében festették ki az intézmény egyik osztályát, mert nem volt pénz festékre. Ez indított arra, hogy kikérjem a vonatkozó adatokat, és lássam a valós képet. Az adatokból egyértelműen látszik, hogy feltűnően sokat költöttek a nyilvánosan a Fidesszel szimpatizáló gazdasági igazgató gépjárműbérlésére.” – mondta a Momentumos politikus

A BMW volt a kedvenc

A Derda Ádám által kapott adatok szerint Farkas Anna 2017-ben négy autót használt: február végéig egy 2014-es Volvo V40-et, március és július között egy 2017-es BMW 418D-t, augusztustól novemberig egy 320i típusú BMW-t, majd egy 2017-es BMW 420D-t bérelt neki az intézet.

A bérelt autók költsége összesen nettó 4,2 millió, vagyis bruttó 5,4 millió forint volt, és Farkas Anna összesen 50 533 kilométert tett meg velük. Mindez munkanapokra lebontva átlagosan 210 kilométert jelent. A legdrágábban bérelt kocsi a novembertől használt 2017-es BMW 420d volt, az az első bérleti díjjal együtt bruttó 1,5 millió forintba került, vagyis napi 25 000 forintba.

Állítólag az autót most is látták a Szent Margit Kórház parkolójában, a Farkas Anna számára fenntartott helyen parkolni.

Kiemelt kép: LN-illusztráció