A 82 éves férfi ellökte a hasonló korú feleségét, magára hagyta, majd később az asszony meghalt. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a házaspár élete gyakori veszekedésekkel telt, a férfi gyakran dobott tárgyakat is a neje felé, de ezekkel sérüléseket soha sem okozott neki.

Gyakran veszekedtek

Amint azt az ügyészség megállapítja, az idős házaspár gyakran veszekedett egymással, sőt, olyan is többször előfordult, hogy a férfi különböző tárgyakkal – késsel, lábassal, tányérral – dobálta meg a feleségét, azonban ezek sosem okoztak sérülést.

Megint megharagudott

2019 tavaszán a férfi újfent megharagudott a nejére, mert mire visszaért a horgászatból, a felesége nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén található ablakokon.

Meglökte az asszonyt

Az újabb vitájuk során a férfi egy pohárral dobta meg a konyhában álló feleségét, akinek sikerült elhajolnia a dobás elől. Ezután a férfi kiindult a konyhából egy lábassal a kezében az udvarra halat pucolni. Ugyanakkor miközben haladt ki a férfi, véletlenül meglökte a konyhaajtóban az útjában álló feleségét, aki az ütődéstől a padlásajtónak dőlt, majd a földre csúszott.

Komolyan megsérült

A feleség az esése során durván megsérült, combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett el. Eközben a férfi – segítségnyújtás helyett – szitkozódások közepette magára hagyta az asszonyt.

Lánya hívott mentőt

Az idős nőhöz aznap délután a lánya értesítette a mentőket. A kiérkező mentősök az asszonyt kórházba vitték, ahol megműtötték, de nem jártak sikerrel, mivel az asszony később ébreszthetetlen állapotba került és hat nappal később elhunyt.

Volt összefüggés a csonttörés és a halál között

A hatóságok a nyomozás során kiderítették, hogy a combnyaktörés és a kulcscsonttörés, illetve a halál között volt ok-okozati összefüggés.

Megszületett a vád

A 82 éves férfit gondatlan emberölés vétségével és minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolták meg. Ha figyelembe vesszük a halmazati szabályokat, akkor a férfit akár hét és fél év szabadságvesztés is elítélhetik. A döntést várhatóan a Győri Törvényszék hozhatja majd meg – írja a Kékvillogó hírportál.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Ügyészségi fotó – Forrás: Ügyészség