Helyszíni tárgyaláson hozott jogerős ítéletet a Pécsi Törvényszék annak a 91 éves férfinak az ügyében, aki tavaly májusban mellkason szúrta az ismerősét, mert azt feltételezte, hogy ő lopta el a szilváját a gyümölcsöséből.

Ittas volt a 91 éves férfi

Az idős férfi ittasan érkezett vendégségbe a bűncselekmény tanújához, ahol a haragosa is tartózkodott. A két férfi kölcsönösen szapulta, majd megöléssel fenyegette egymást. A konfliktus oka az volt, hogy a 91 éves férfi azt hitte, hogy haragosa lopta el a szilváját.

Mellkason szúrta egy késsel

A sértett az ingénél fogva megragadta, majd megrángatta az idős férfit. A 91 éves férfi ekkor felkapta a konyhaasztalon lévő kést, majd egy “megöllek” kifejezést követően a másik férfihoz lépett és mellkason szúrta.

A bűncselekmény után hazasétált

A tanú is a konyhában tartózkodott, és azonnal értesítette a mentőket, míg az idős férfi hazabandukolt.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Ez várhat most arra a szabolcsi férfira, aki olyan súlyosan megverte a nagyanyját, hogy az idős asszony meghalt

Életveszélyes sérülést okozott a 91 éves férfi

A megszúrt férfi mellüreget megnyitó sérülést szenvedett, melyhez életveszélyes állapot – légmell – kialakulása társult. Az elkövető szándéka a másik férfi életének kioltására irányult, melyet az időben érkezett orvosi segítség akadályozott meg.

Nem volt beszámítható a férfi

Az idős férfi a cselekmény idején közepes fokban volt korlátozott a cselekménye társadalomra veszélyességének felismerésében és az annak megfelelő cselekvésben.

Felfüggesztettet kapott az idős ember

A Pécsi Törvényszék 1 év 10 hónap börtönre ítélte a 91 éves férfit, de a büntetés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette. Emellett kötelezte a 760 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is. A bíróság ítéletét mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció