Már 31 lakó és egy dolgozó betegedett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában működő Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában.

A Szegedi Vakok Otthona fogyatékossággal élő, illetve pszichiátriai betegeket ápolnak, gondoznak, a lakók valamivel több, mint a fele 65 évnél idősebb. Az intézményben szombaton jelent meg a vírus és nagyon gyorsan elterjedt a lakók között. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének tájékoztatása szerint április 28-án az intézményben 31 bentlakó és egy dolgozó PCR-tesztje lett pozitív – írja a szeged.hu.

A dolgozó otthoni karanténban van, a többi beteget kórházban ápolják. Jelenleg mindannyian tünetmentesek. Az otthon már korábban az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításainak megfelelően felkészült a járványhelyzetre.

A járási tisztiorvos április 24-én elrendelte az intézmény járványügyi zárlatát, jelenleg minden tevékenységét a határozatban foglaltak szerint teljesíti. A főigazgatóság tájékoztatása szerint az illetékességi területén működő más intézményekben koronavírus megbetegedésről nincs tudomásuk.

Kiemelt kép: Szegedi Vakok Otthona