Koronavírus járvány miatt nem a szerelmespárok többségének az esküvőről is le kell mondani.  Egy oroszlányi pár azonban vállalta, hogy védőfelszerelésben, mindössze két tanú jelenlétében mondja ki a boldogító igent.

Az oroszlányi Noémi és Tamás a koronavírus miatt csak a két tanú jelenlétében, teljes orvosi felszerelésben mondta ki a boldogító igent, a lakodalmat pedig az ágyban tartották.

 „Viszonylag népes, hatvan fő feletti esküvőt szerettünk volna. Javában folyt a szervezés, amikor jöttek az első hírek a koronavírusról. Egyre lejjebb csökkentettük a násznép létszámát, végül a nagy napon már csak mi me­hettünk be a házasságkötő terembe a két tanúval” –mondta a Borsnak a boldog férj.

Noémi és Tamás öt és fél éve alkot egy párt, három éve történt meg a lánykérés. Az egész járványhelyzet nagyon megviselte őket, főként a menyasszonyt, aki néha el is sírta magát. Rengeteget szervezkedtek, a menyasszonyi ruha is megvolt már, és mégsem állt össze életük nagy napja.

Viszont már korábban elhatározták, hogy feldobják valamivel az esküvőjüket, ehhez pedig ragaszkodtak is.

„A koronavírus most mindent megnehezít, viszont jó ötletet szolgáltatott az esküvőnkhöz. Tudni kell, hogy az egészségügyhöz kapcsolódik a munkánk: én egy szociális átmeneti otthonban dolgozom, míg Tamás egy or­vosi segédeszközöket gyártó cégnél. Még az esküvő napján is tettük a dolgunkat, majdnem el is késtünk. Ezért teljes orvosi védőfelszerelésbe öltözve mondtuk ki a boldogító igent. Maszkot, védőszemüveget és védőruhát vettünk fel menyasszonyi ruha és öltöny helyett, ahogy a tanúk is. Még az anyakönyvvezetőn is maszk volt! Persze azért én fodrászhoz elmentem, és a sminkem is tökéletes volt” – mondta Noémi.

Az ágyban volt a lakodalom

Sajnos a fotózást el kellett halasztaniuk, mivel a fényképész sem mehetett be a házasságkötő terembe, így magukról készítettek képeket emlék gyanánt. Noémi nagyon várta a nászutat, nagy álma volt, hogy vagy Ba­lira, vagy pedig a Maldív-szigetekre eljussanak. Szerencsére nem foglalták le, így nem bukták el a pénzüket. A lakodalmat és a nászéjszakát persze megtartották, nem is akárhogyan!

„Kissé fáradtan befeküdtünk az ágyba, és megtartottuk a lakodalmat. Kolbászt ettünk, pálinkát ittunk, ahogy azt kell. A többi maradjon titok!”  – mondta az ifjú ara

Az ifjú pár eltökélt célja, hogy amint levonul a koronavírus-járvány, bepótolják a lagzit családostul, rokonostul, barátostul, mindenestül, ahogy egészen biztosan a nászútra is sort kerítenek. Mindenkinek köszönik a jó kívánságokat, és azt üzenik: vigyázzunk magunkra, ha tehetjük, maradjunk otthon!

Kiemelt kép: Noémi és Tamás esküvői fotója – Forrás: Facebook