Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord pénteken. Bács-Kiskun megyében 22 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.

Júniusnak megfelelő meleg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: „igazán meleg, már-már május végének, június elejének megfelelően meleg” volt pénteken. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Budapest

Mostanáig a február 26-i fővárosi melegrekord 18,9 fok volt, amit 2008-ban rögzítettek. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt Újpesten. Az új fővárosi napi rekord mostantól 20 fok.

Országos rekord

Az országos rekord korábban 20,7 fok volt, amit szintén 2008-ban mértek a Baja-Csávoly állomáson. Pénteken az előzetes adatok alapján a meteorológiai szolgálat 28 állomásán mértek magasabb értéket. A legmagasabb érték végül Kiskunfélegyházáé lett 22,4 fokkal – írja az MTI.

Jön a lehűlés

Az előrejelzés szerint szombaton hidegfront érkezik, hatására több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Hajnalra plusz 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Február 27. szombat

A front felhőzete délelőtt elhagyja az országot, majd ezt követően felhőátvonulásokra kell számítani, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Főleg délelőtt elszórtan alakulhat ki gyenge eső, záporeső. Az északnyugati, északi szél többfelé erős lesz, a Bakonyban, a Nyírségben és a Bodrogközben egy-egy viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul – írja a met.hu.

Február 28. vasárnap

Változóan felhős időre számíthatunk, a keleti, északkeleti tájakon néhány, másutt általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de a keleti, északkeleti megyékben nem kizárt egy-egy zápor. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a maximum-hőmérséklet 7 és 11 fok között várható.

Március 1. hétfő

A ködfoltok feloszlanak. Általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. Több helyütt megélénkül az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -3 és +3, a csúcsérték 7 és 12 fok között alakul.

Március 2. kedd

Nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos időben lesz részünk. Az éjszakai, reggeli ködfoltok fokozatosan feloszlanak. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Március 3. szerda

Éjjel, reggel több helyen kialakulhat köd, illetve rétegfelhőzet, amely napközben fokozatosan feloszlik, általában több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban -2, +3, a kora délutáni órákban pedig 10, 16 fokot mérhetnek.

Március 4. csütörtök

A réteg-, illetve fátyolfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A ködfoltok megszűnnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a délnyugati, nyugati szél. Hajnalban -1, +4, kora délután 9, 16 fok lesz a jellemző. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels