Egy 17 éves fiú és egy 33 éves családapa égett halálra abban az autóban, amely Csótnál karambolózott és azonnal kigyulladt.

A 17 éves Dominik édesanyja, amikor hallotta, hogy baleset történt a falu határában, rögtön megérezte, hogy a fiával történt valami, ezért elindult a helyszínre. Vészjósló volt, hogy szirénáztak a mentők, és egy mentőhelikopter is elszállt a falu határa felé… De a kétségbesett asszony az ütközés helyszínére már nem jutott el. „Nem engedtek ki Csót faluból a rendőrök” – mondta  Tímea, akinek felfoghatatlan lehet a gyásza. A szemtanúk beszámolói szerint mobilon próbálta meg felhívni 17 éves fiát, aki nem vette fel a telefont…

Az édesanya a csóti táblánál, az útzárnál tudta meg a rendőröktől, hogy 17 éves fia, Dominik már nem megy haza többé. Dominik és barátja, Szabolcs éppen műszakiztatni vitték a Volkswagen Polót. Már hazafelé tartottak az autóval, amikor egy megrakott utánfutóval közlekedő VW Sharan a záróvonalat átlépve szabálytalanul előzni kezdett a bukkanókkal teli úton, ahol az emelkedőktől be sem lehet látni az útszakaszt.

A LikeNews.hu ebben a cikkében írt a baleset részleteiről.

„Csak 17 éves volt. Előtte állt még az élet: harmadikba járt a gimnáziumban, decemberben fogadtunk örökbe egy kis vizslát, és tele volt tervekkel az életre…” – mondta megtörten az édesanya a Ripostnak.

Dominik barátja és egyben rokona, a 33 éves Szabolcs ült a volánnál, ő volt a másik áldozat: ő egy kislányt hagyott hátra. „Kérlek, újév, ne hozz több fájdalmat és szenvedést” – írta Facebook-oldalán január elején Szabolcs, de ilyen szenvedésre senki sem számíthatott… A közösségi adatlapja a baleset óta emlékoldallá változott. A fiatalokat Pápán, Ugodon, és Csóton is gyászolják.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: deltahírek.hu