Meghalt egy dunakeszi tanár koronavírusban. A pedagógus a helyi katolikus iskolában tanított.

Meghalt egy tanár

Meghalt a dunakeszi katolikus iskola egyik tanára, aki koronavírus-fertőzött volt. A férfi a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskolában fejtesztőpedagógusként dolgozott– írja a dunakeszipost.hu. cikke alapján a BudapestKörnyéke hírportál.

3 intézményt zártak be

Három oktatási intézmény is bezárt a napokban a járvány miatt Dunakeszin.  Az Eszterlánc ovi, a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda és a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola is bezárt a járvány miatt. Több pedagógus is megbetegedett és nem voltak elegendően, hogy a szakmai program szerint foglalkozzanak a gyerekekkel.

Bezárták az óvodát

Nemrég a katolikus óvodát is bezárták egy hétre a koronavírus miatt, de hétfőtől újra normál üzemben fogadják a kicsiket.

Pest megyében 22 ezer fertőzött van

7358 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 599-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 40359-en vannak. Pest megyében 22311 regisztrált fertőzöttről tudnak.

Pécsen egy iskolaigazgató halt meg

A napokban halt meg a pécsi horvát iskola igazgatója, ő is elkapta a koronavírust. Az iskolában már október végén nagyon magas volt a fertőzöttek száma. A legsúlyosabb állapotban az iskola igazgatója, Győrvári Gábor Zoltán volt.

Kórházban kezelték

Az iskola igazgatóját már október végétől kórházban kezelték. Másfél hete került lélegeztetőgépre. Győrvári Gábor Zoltán vasárnap este, 62 éves korában halt meg.

A PDSZ követeli az iskolák bezárását

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet hetek óta követeli a kormánytól a jelenlegi járványügyi intézkedések szigorítását és a tanintézmények azonnali bezárását. A szakszervezet a napokban kiadott közleményében kitér arra is, hogy Ausztriában már keddtől zárják az iskolákat.

Kapcsolódó!

“Ne küldjék óvodába és iskolákba a szülők a gyerekeket” – ezt kéri a pedagógusok szakszervezete

Legyen gyermekfelügyelet

A szakszervezet azt kéri, hogy a kormány, ahogy tavasszal a miniszterelnökség és a minisztériumok számára is meg tudta szervezni, úgy most az egészségügyi dolgozók és a kritikus szolgáltatásokat ellátók számára is szervezze meg a gyermekfelügyeletet.

Sok pedagógus meghalt

A dunakeszi tanár a járvány sokadik pedagógusáldozata. Az utóbbi hetekben legalább 10 pedagógus hunyt el koronavírusban.

Kiemelt kép: Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola