Meghalt egy 39 éves koronavírussal fertőzött beteg. 9 újabb újabb betegnél mutatták ki a fertőzöttséget.

Meghalt egy 39 éves koronavírussal fertőzött beteg, így már 577 főre emelkedett az elhunytak száma Magyarországon. A koronavirus.gov.hu beszámolója szerint a 39 éves férfi magas vérnyomással, iszkémiás szívbetegséggel és krónikus veseelégedetlenséggel küzdött.

Az elmúlt 24 órában 9 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, ezzel 4123 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 182 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Minden harmadik beteg kórházi fertőzött volt

Szerdán az Index a Főpolgármesteri Hivataltól szerettük volna megtudni, hogy pontosan milyen arányban voltak kórházi fertőzöttek Budapesten. A Főpolgármesteri Hivatal válaszában csatolta Müller Cecília országos tisztifőorvos május 28-án kelt válaszát, amiből az derül ki, hogy addig 1818 főnél igazoltak PCR-vizsgálattal Covid-19-fertőzést.

A budapesti egészségügyi intézményekben 639 főnél mutatták ki a fertőzést, amiből az következik, hogy minden harmadik fertőzött kórházi fertőzött volt. Ez alátámasztja azt a gyanút, hogy az idősotthonokba is a kórházi ellátásban részesülő gondozottakkal került be a koronavírus.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI