Meghalt Györffy Miklós a magyar televíziózás és rádiózás egyik legismertebb alakja. Az újságíró 76 éves volt.  

„Meghalt Györffy Miklós, aki a legnagyobbak közé tartozott a rádiós világban – szerintem. Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki –persze csapatban – oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt. Meghalt a Györffy” – írja egykori kollégája Fodor János Facebook  posztjában.

Győrffy Miklós több mint harminc éven át a Magyar Rádió munkatársa volt, ahol olyan műsorokban dolgozott, mint a Krónika, a 168 Óra, a Vasárnapi Újság, a Bagoly és a Gondolat-jel, a Magyar Televízió munkatársaként pedig olyan műsorokban volt látható, mint a Stúdió, a Hírháttér, a Napzárta, a Kincsestár vagy a Szólás szabadsága.

A tévés és rádiós műsorvezető a Somogy megyei Segesden született 1943-ban, a hatvanas években az ELTE magyar-filozófia szakos hallgatója volt, ami után népművelőként és pedagógusként helyezkedett el Újpesten, majd 1971-ben a Magyar Rádió munkatársa, vezető szerkesztője lett.

A hetvenes évek közepén között a BME etikatanára lett, majd újságírói műfajismeretet tanított az Újságíró Oktatási Központban. Közben az ELTE szociológia szakát is elvégezte, 1980-ban a Magyar Televízió külső munkatársa lett, egészen 2008-ig itt dolgozott.

Kiemelt kép: Györffy Miklós – Forrás: youtube.com