Egy budaörsi pár házasodott össze a Duna tv Család-barát élő adásában. A Házasság Hete rendezvénysorozat zárásaként a közmédiában már hagyománnyá vált, hogy egy szerelmes párnak megszervezik az esküvőjét.

Az MTVA-ban minden évben egy szerencsés párt választanak ki, akik a televízió kamerái előtt házasodhatnak össze, amihez a szükséges feltételeket a műsor biztosítja, mint például az esküvői ruhát vagy a karikagyűrűket. A polgári szertartáson túl, az egyházi hagyományoknak megfelelően katolikus pap is áldását adta a fiatalokra.

Idén  a Pest megyei Budaörsön élő Májer Emese és vőlegénye Marcinka Péter mondhatta ki a boldogító igent a műsorban.

A nem mindennapi esküvőt február 15-én közvetítette a televízió. A műsorban a szűk családi és baráti kör is együtt ünnepelhetett az ifjú párral.

A pár a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon izgalmas volt számukra a felkérés. Úgy tervezték, hogy idén júniusban házasodnak össze, de a sors közbe szólt, és így megismerkedésük évfordulójának a napján mondhatták ki a boldogító igent ilyen különlegesen emlékezetes módon.

„Péter 2019. február 14-én kérte meg a kezemet Rómában, és akkor azt ígérte, hogy egy éven belül feleségül vesz. A műsornak köszönhetően ezt pontosan így is lett. Mindketten nagyon hálásak és boldogok vagyunk ezért!” – mondta el az ifjú feleség. 

A pár kérésére Balázs Klári és Korda György voltak a meghívott vendégek, Györgyi Anna színművésznő Ady-verset szavalt és egy énekszámmal kedveskedett a műsor tavaly egybekelt párja is, akik énekművészek.

Kiemelt kép: esküvő a tévéstúdióban – Forrás: Duna TV