Hétfőn legégett egy családi ház Piliscsabán. Az ott lakó Szelényi család szerencsére nem volt otthon, így nem lett baja senkinek, azonban elvesztették mindenüket. Összefogott a település, sokan segítettek nekik. A család most megindító köszönőlevelet írt. A példa értékű kitartásáról és szeretetéről szóló írást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

“Kedves Piliscsabaiak, ismerős és ismeretlen Segítőink! Fontosnak tartottam, hogy ebben a helyzetben személyesen is szóljunk Hozzátok, Önökhöz. A hétfőn történt tűzeset sokunkat megrendített. Minket, a környezetünket, olyanokat is, akik bár csak távolról értesültek róla, mégis együtt éreztek velünk. Számunkra ez a legfontosabb. A törődés, egy bíztató szó, egy ölelés.

Sokan érezték úgy, hogy megpróbálnak segíteni. Az Önkormányzat, a Családsegítő Szolgálat, de azok is, akik egyszerűen csak hoztak egy borítékot, egy termosz kávét vagy meleg pokrócot a házon folyó munkálatokban dolgozóknak – nekünk.

Nem tudok mindenkit felsorolni, de ezzel az üzenettel szeretnénk elmondani, hogy mérhetetlenül hálásak vagyunk Nektek, Önöknek, azoknak, akik valamilyen módon próbálnak nekünk segíteni és azoknak is, akiknek ez nem áll módjában, de szeretettel gondolnak ránk.

Nagyon megindító érzés ezt látnunk, éreznünk, hogy ennyien megmozdulnak miattunk. Az egyfolytában csörgő telefonjaink, amiken mind segítő, együttérző hívásokat, üzeneteket kapunk.

Akik ismernek minket, tudják, hogy mi nem vagyunk a nagy nyilvánosság híve, most is szépen csendben tesszük a dolgunkat. Dolgozunk. Próbálunk újra életet és mosolyt vinni abba az Otthonba és a Lakóiba, akiket oly sokan ismertek.

Nem panaszkodunk. A baj megtörtént, ezen változtatni már nem tudunk. De itt vagyunk egymásnak és megyünk előre. A nap süt, kezünk-lábunk megvan, és sok-sok ember szeretete vesz minket körbe. Az Önöké, a Tiétek.

Szóljon ez az üzenet a háláról és ne a bánatról. Nem csak rólunk, akik bajba kerültek, hanem Önökről is, Rólatok, akik tesznek másokért, amikor baj van. Mindegy hogyan, gondolattal, szóval, cselekedettel. Egyaránt fontos.

Szóljon ez arról, hogy emberek vagyunk, akik összefognak. Szóljon arról a szeretetről, ami ilyenkor megmozdul a szívekben. Ez nem egy szomorú levél, ebben sok köszönet és öröm van. Ezt szeretnénk Önöknek, Nektek ezekkel a szavakkal valahogyan visszaadni. Kedves Segítőink! Köszönjük. Így, egyszerűen. Mindenkinek.

A tárgyi felajánlásokkal kapcsolatban kérek mindenkit, hogy a Családsegítő Szolgálatot keresse elsőként, akik nagyon sok munkával próbáltak ebben a helyzetben azonnal segíteni nekünk. A pénzbeni segítségeket is hálásan fogadjuk, ameddig szükség van rá, az esetlegesen fel nem használt összegek visszautalásra kerülnek maradéktalanul. Tisztelettel, szeretettel, köszönettel: Szelényi Eszter, Szelényi István és Istvánné, Gizi “

Kiemelt kép: A Piliscsabai Polgárőr Egyesület helyszíni felvétele – Forrás: Facebook