Csütörtök reggel nem sokkal hat óra előtt megkéseltek egy 64 éves férfit az 1-es villamoson, a Mester utcánál. Az volt a bűne, hogy szólni merészelt a nem megfelelő maszkhasználat miatt.

Elmenekült a támadó

A megszúrt férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a támadója pedig elmenekült. A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak a késelő után.

Józsefvárosban fogták el a támadót

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai néhány órán belül a Józsefvárosban fogták el a feltételezett elkövetőt, egy 40 éves budapesti férfit.

Maszkhasználatból lett konfliktus

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője azt közölte, hogy abból alakult ki a szóváltás, és a későbbi késelés, hogy az idősebb utas rászólt a másik férfinak, hogy nem megfelelően használja a maszkját – írja a 24.hu.

Dulakodás, késelés

Ezt követően dulakodás alakult ki a két férfi között, majd megszúrták a helytelen maszkhasználat miatt utastársára rászóló urat.

Életveszélyt okozó testi sértés

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást.

Fegyverrel hadonászott az 1-esen

Egy hónapja történt, hogy gáz-riasztófegyverrel hadonászott egy férfi az 1-es villamoson egy hétfő délelőtt. A férfit nemsokkal az eset után elfogták a rendőrök.

Hangosan hallgatta a zenét

Az 53 éves férfi az 1-es villamoson hangosan hallgatta a zenét, ezért szólt rá az egyik utas. A férfi ekkor övtáskájából elővette a fegyvert, hadonászott vele, majd ráfogta az őt csendre intő nőre. Az eset során senki nem sérült meg, a férfi a fegyverrel nem lőtt – írja a BPK.

Állítsák meg a villamost!

„A kis kurv.d, meg az anyád!” üvöltötte egy nő a villamoson, majd a férfi bepöccent és nekiesett a nőnek még augusztusban. Megrángattak egy fehér ruhás nőt is, majd érkezett egy fekete ruhás férfi, aki bunyózni kezdett az első férfivel. Fojtogatták egymást, az utasok menekültek és azt kiabálták “Állítsák meg a villamost!” A videót ide kattintva nézheted meg.

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: BPK