A LikeNews is megírta, hogy a rendőrök is meglepődtek, amikor egy füles után kábítószert kerestek abban a Pest megyei szigetszentmiklósi házban, ahol több veszélyes állat került elő. A 41 éves férfit és a családját nem zavarta az engedély nélkül tartott aligátorteknős, és a termetes aligátor. Most kiderült halálos mérgű vipera is volt a házban. A férfi most megszólalt, elmondta: hibázott.

Bizarr körülmények

A Pest megyei szigetszentmiklósi zsaruk egy dunaharaszti házhoz mentek november 25-én, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott élő férfi kábítószer termesztéssel foglalkozik. A nyomozók a házkutatás során számukra is bizarr, nem minden napi körülményekkel találták szemben magukat.

Kígyó, aligátorteknős, krokodil

A négy kábítószergyanús növényi palántákon és egy mérlegen túl, ketrecekben tartott kisállatokat, kígyót, aligátorteknőst, és az elsődleges szakértői vélemény alapján egy termetes aligátort is találtak.

Nem értett az állatokhoz

A helyszíni információk szerint a férfi nem értett túlzottan az állatok tartásával kapcsolatos szabályokhoz, ugyanis a kígyót egy fény és levegő nélküli hungarocelldobozban találták meg a nyomozók, valószínűleg már nem élt volna sokáig.

Állatbefogóként dolgozott

A veszélyes állatokat engedély nélkül tartó férfi ellen eljárás van folyamatban, szabadlábon védekezhet és nyilatkozhat. A Blikknek elmondta: „Vannak halaim, leguánok, gőték, kóbor kutyákat is befogadtam. Mezőőrvizsgám van, évek óta állatbefogóként dolgozom. Beismertem, hogy pár állatfajtát korábban szereztem be otthonra, mint hogy arra a szükséges végzettségem és engedélyem meglett volna” – kezdte a férfi.

Magasan van a kajmán, hogy a gyerekek ne tudjanak belenyúlni

„A kajmán is itt van már jó fél éve. Persze, magasan áll a terráriuma, nehogy a gyerekek bele tudjanak nyúlni” – magyarázta a 42 éves dunaharaszti férfi.

Csöngettek a rendőrök

„Nem tudom, ki hívta rám a rendőröket. Senkit nem veszélyeztettem. A vipera egy külön sztori, az egyik ismerősöm tudta, hogy állatokkal foglalkozom, ő állított be egy dobozzal, benne a kígyó. Mondta, sürgősen külföldre kell utaznia, nincs kire hagynia. Két órával később csöngettek a rendőrök” – tette hozzá.

Fájdalomcsillapítónak használta a drogot

A lap úgy tudja férfi motorbalesetet szenvedett korábban, fájdalomcsillapítónak használta a marihuánát, ezért találtak nála néhány tő vadkendert. A rendőrség a férfi ellen kábítószer birtoklása és veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése miatt indított eljárást.

A marihuána

A marihuána a hasishoz hasonlóan a vadkenderből készül. A növény virágzatának és hajtásvégeinek levágott, szárított örleménye. A marihuána fő hatóanyaga a THC (delta-9-transz-tetrahidrokannabinol) elnevezésű vegyület. Ettől érez eufórikus élményt, néha hallucinációt a fogyasztó, de fájdalomcsillapításra is használják – írja a BPK.

Károsítja az agyat

A marihuána gyakori szívása jelentősen csökkenti az emlékezőképességet és lassítja a gondolkodást; gyakorlatilag egy buta, munkára és tanulásra már-már szinte képtelen személy látszatát kelti és előbb-utóbb azt is eredményezi. Kísérleti célból állatok agyában megfigyeltek károsodásokat is a THC miatt.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából