Nem sok jóval kecsegetette a Schumacher rajongóit kezelőorvosa. Az olasz idegsebész tragikusnak festette le a Forma-1 világbajnokának állapotát.

Michael Schumacher hat évvel ezelőtt szenvedett tragikus balesetet. Síelés közben elesett és olyan súlyosan beverte a fejét, hogy azóta a hírek szerint kómában van. Pontos információkat azóta sem közölt az egykori versenyző családja, noha ők ápolják az egykori bajnokot otthonukban.

Időnként felröppennek hírek Schumi állapotáról, melyek attól függően, hogy kitől származnak, reménytelinek, vagy lesújtónak festik le a helyzetet. Most az egyik legavatottabb szakértő számolt be a Daily Mailnek, de nem sok reménykedésre ad okot az, amit mondott.

Nicola Acciari, a bolognai kórház vezető sebésze elmondta, hogy Schumacher már egyáltalán nem emlékeztet arra az emberre, akit rajongói ismertek és szerettek.

„A betegség teljesen lerombolta a szervezetét fizikálisan is, az egykori legenda izmai is leépültek. Már nem az az ember, akire mindenki emlékszik, az agyát ért sérülés miatt teljesen megváltozott.” – mondta az orvos.

Schumachert utoljára néhány hónappal ezelőtt vitték kórházba, egy párizsi intézményben őssejtkezelésnek vetették alá. Orvosai akkor nem árultak el róla részleteket, mindössze megerősítették, hogy valóban a kórházban fekszik.

A Forma-1 legnépszerűbb versenyzője volt

Michael Schumacher német autóversenyző, hétszeres Forma1 -es világbajnok, a sportág eddigi legeredményesebb pilótája. Ő volt a Formula–1 első német világbajnoka, nagy szerepet játszott a sportág németországi népszerűsítésében. 2006-ban a Nemzetközi Automobil Szövetség által végzett felmérésen a szurkolók a Formula–1 legnépszerűbb versenyzőjének választották.

2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, akkor fél évig kómában volt. Azóta éberkómában van. Svájci otthonában egy minikórházat állítottak fel, állandó orvosi felügyelet mellett lábadozik.

Kiemelt kép: Michael Schumacher