Site icon LikeNews

Megszólaltak a Barátok Közt színészei: mi lesz velük?

A LikeNews is megírta, hogy véget ér az 1998 óta futó Barátok Közt sorozat. Idén augusztusban a tízezredik epizód adásba kerülését ünnepelhették.

Kolosi Péter elmondta, miért ér véget

A hírt megerősítette Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a SorozatWikinek adott interjújában.

Nem éri el a várt nézettséget

“Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült” – nyilatkozta Kolosi a SorozatWikinek.

OLVASD EL!

Kiderült: ezért ér véget a Barátok Közt

Ekkor kezdődtek a gondok

A programigazgató elmondta, hogy akkor kezdődtek a problémák, amikor Kalamár Tamás a sorozat alapító producere távozott, ugyanis ezután a sorozat egy olyan útvesztőbe került, ami teljesen az eredeti céloktól és gondolatoktól független volt, rossz irányba ment el.

Tettek egy utolsó kísérletet

Kolosiék megpróbálták megmenteni a Barátok Közt jövőjét, Ondruss Ilonáék vették át a sorozat tartalmi vezetését, ekkor pedig leültek, hogy együtt átbeszéljék a dolgokat, még Kalamár is megjelent tanácsadóként.

“Mindannyian azt gondoltuk, hogy nagyon sok éve rossz úton jár a produkció és egyaltalán nem vagyunk meggyőződve arról, hogy még vissza lehet hozni a nézettségét. Viszont a Barátok közt 20-21 éves múltjára tekintettel azon voltunk, hogy megérdemli, hogy tegyünk még egy utolsó kísérletet. Ondruss Ilona és csapata az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgozott a sorozat megújításán, majd azt reméltük, hogy amikor a megújított tartalommal a tavasz közepén a Barátok közt ismét főműsoridőbe kerül, újra sikeres lehet” – folytatta Kolosi a SorozatWikinek.

Nem nőtt a nézettség

“A tartalmi változtatások az év elején valóban megtörténtek, elégedettek voltunk a stáb munkájával és bíztunk a sikerben. Már nyáron látszódnia kellett volna, hogy a nézők visszaszoknak rá, de ez nem történt meg. Így igazából már akkor várható volt, hogy előbb-utóbb kénytelenek leszünk befejezni a sorozatot” – mondta az RTL vezérigazgató-helyettese.

Ezt mondta az ország Vili bácsija

Várkonyi András, azaz Vili bácsi a sorozat lezárása után tanítással és szinkronizálással szeretne foglalkozni.

„A feszültségből, a március óta megélt helyzetből érezni lehetett, hogy efelé haladunk… Mégis azt gondolom, sok új produkció készül, és mivel a lányaink szépek, a fiúk jóképűek, lesznek lehetőségeik” – mondta a színész.

Varga Izabella is szomorú

A sorozat Balogh Nórája a kezdetek óta szerepel a sorozatban, de a Barátok Közt mellett más munkákkal is elfoglalt, ugyanis egy világmárka hazai reklámarca, valamint trénerként is dolgozik -írja a Blikk.

„Meg vagyunk illetődve, nem is volt még időnk igazán tudatosítani magunkban a hírt” – mondta a színésznő a Blikknek.

Nagy Alíz szeretne az RTL Klubnál maradni

Nagy Alíz egy évtizede szerepel a sorozatban és reméli, hogy továbbra is a csatornánál marad, ugyanis két magazin társműsorvezetője.

Nagyot durranó távozást szeretne Mérai Katalin

„Remélem, olyan nagy durranással távozik a Barátok közt, amilyennel anno berobbant” – mondta a Berényi Júliát alakító színésznő.

Mérai örül, hogy legalább kapnak egy kis időt, hogy méltó módon lezárják és elbúcsúzhassanak a sorozattól.

„Történhetett volna ez úgy is, hogy azt mondják, holnap már nem kell jönni. Kapunk fél év ajándékot. Nyilván ez egy új helyzet, de minden vég valaminek a kezdete is” – folytatta a Blikknek.

Tihanyi Tóth Csaba a sorozat rekordere

A Novák Lacit alakító Tihanyi a Barátok Közt minden epizódjában szerepelt.

„Én szerepeltem a legtöbbet megszakítás nélkül, Novák Laci mindig jelen volt. Soha nem voltam szabadságon, még szülésin sem, és a történet szerint sem utaztam el soha” – mondta Tihanyi, aki a feleségével  járja az országot operett- és táncdalokkal.

A sorozat alapító producerének is fáj a szíve

Kalmár Tamás öt éve távozott a pozíciójából, ám tanácsadóként később is próbált segíteni, de sajnos ő sem tudott mit tenni már.

„A Barátok közt történelmet ír azzal, hogy közel 23 évig képernyőn lesz, nem is beszélve a rekordjairól. Bebizonyította, hogy Magyarországon is lehet sikeres sorozatokat gyártani. Az azonban tény, hogy a távozásom óta számos olyan tartalmi, stratégiai és személyi döntés született a sorozatban, amelyek elindították azon az úton, aminek ez lett a vége és amiért fáj a szívem” – nyilatkozta Kalmár.

Kiemelt kép: RTL Klub

Exit mobile version