A támadók egy vita után támadtak rá a 36 éves férfire a budapesti Népligetben. A feltételezett elkövetőkről a térfigyelő kamerák felvételt készítettek, amelyet a cikkben közlünk.

Ismeretlenek után kutatnak

A budapesti rendőrök súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen elkövetők ellen.

Megvertek egy férfit

A rendőrség jelentése szerint a két meggyanúsított férfi 2020. december 17-én 18 óra tájékán szóváltásba keveredett egy 36 éves férfival, akit később össze is vertek. A bántalmazott súlyos sérüléseket szenvedett el a verés során.

Mutatjuk a térfigyelő kamera felvételét:

A lakosság segítségét kérik

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a felvételen látható feltételezett elkövetőket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, valamint a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 24 órában elérhető, 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, továbbá a 112-es segélyhívó telefonszámon.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Testi sértés

A Büntető Törvénykönyvben (Btk.) leszögezik, hogy testi sértést az követ el, aki más testi épségét, egészségét sérti – írja a Kékvillogó.

Büntetése

A testi sértésen belül a jog megkülönbözteti a könnyű testi sértés és a súlyos testi sértés fogalmát, azaz, ha valaki nyolc napon belül gyógyuló sérülést okoz, akkor őt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik, míg aki nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz, azt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt fotó: A térfigyelő kamera felvétele – Forrás: Police.hu