Két évvel az elfogása után R.Szilveszter megtörte a csendet és csak a Blikknek nyilatkozott a soroksári futónő ügyéről.

Hajléktalanként élt

A vád szerint a férfi 2013-ban megbecstelenítette, majd egy zsineggel megfojtotta a 36 éves Gyurik Krisztinát.

Öt évvel később sikerült azonosítani

R. Szilvesztert öt évvel a kegyetlen gyilkosság után 2018-ban sikerült azonosítani, ugyanis a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a helyszínen rögzített anyagmaradványok és betörés miatt akkor már évek óta börtönben ülő férfi DNS-e között.

Nem ismeri be a gyilkosságot

 Soha nem ismerem be, hogy megöltem Krisztinát. Valójában nagyon szeretném én is megtudni, ki végzett vele. Elismerem, a tetthely közelében valóban jártam, de ebben semmi különös nincs, hiszen sokat lógtam arrafelé. Mivel lakásom nem volt, garázsokat törtem fel, azokban húztam meg magam. Betörés és lopás miatt többször voltam már büntetve, de senkit nem bántottam – mondta R.Szilveszter.

Mindig is magányos volt

Két év alatt senki nem látogatott meg a börtönben, de a magány nem újdonság nekem. Egyetlen dolog bánt, hogy semmit nem tudok az édesanyámról. Kíváncsi lennék, vajon él-e még. Nem mintha anyaként viselkedett volna velem – folytatta a Blikknek a férfi.

Szeret olvasni

A férfi rengeteget olvas, általában bűnügyi történeteket, korábban a cellájában találták nála egy könyvet, ami pont a soroksári gyilkosságról szól.

OLVASD EL EZT IS!

A soroksári futónő gyilkossági ügyében váratlan fordulat történt, egy másik gyanúsított is előkerülhetett

Biztosak benne, hogy ő tette

Habár a férfi tagadja a gyilkosságot a rendőrség és az ügyészség biztos abban, hogy ő ölte meg Gyurik Krisztinát, nem csak a talált DNS támasztja ezt alá, de az is, hogy a börtönletétjében megtalálták a nő telefonját.

Megszólalt a férfi ügyvédje

Az ügyvédje, dr. Lichy József a Blikknek elmondta, hogy ahogy előre fele halad a tárgyalás úgy látja, hogy több embernek is érdekében állhatott megölni Krisztinát.

„A nőket megölik”

Több tanút is meghallgattak a keddi tárgyaláson, Krisztina férjének egyik ismerőse elmondta, hogy miután nem találták az eltűnt nőt és hazamentek az otthonukba megdöbbenve látta, hogy Krisztina „A nőket megölik” című könyvet olvasta.

Kiemelt kép:  A soroksári futónő gyanúsítottja – Forrás: MTI