A legendás sportriporter, Vitray Tamás köntörfalazás nélkül elmondta a véleményét Hosszú Katinka olimpiai szerepléséről. A legendás tévés állítja: Katinka méltatlan helyzetbe hoza magát és méltatlan helyzetbe hozták őt a sportvezetői is. Vitray udvariasan mindenkit kiosztott.

Méltatlan helyzetbe hozták

„Hosszú Katinka méltatlan helyzetbe hozta saját magát, de méltatlan helyzetbe hozták őt az úszósport vezetői is.” – mondta Vitray Tamás a Spirit Fm rádióban. Vitray szerint nem létezik, hogy ne látták volna a szövetségnél, hogy Hosszú bajban van.

Katinka bajban van

A riporter szerint ha látták, hogy bajban van Katinka nem kellett volna hagyni, hogy a nyakába vegye ezeket a terheket. A tévés azokat is kritizálta, akik szerint Hosszú a mostani teljesítményével lerombolta a korábbi eredményeit.

Nagy kudarc

Vitray köntörfalazás nélkül kimondta, hogy a többszörös olimpai bajnok és megannyi világverseny győztese, Hosszú Katinka számára a tokiói olimpia kudarc. Hozzátette: nem létezik, hogy ezt nem látták előre, hiszen még ő is – mondta magáról Vitray – érezte, hogy Katinka bajban van. „Éreztem, hogy ezek nem azok az eredmények, amelyekkel fel lehet készülni” – fogalmazott a sportriporter.

Baj, hogy hagyták neki

Persze voltak olyan hangok, akik állították, hogy Hosszú így is meg fogja lepni a világot, de ez nem volt reális, Vitray szerint a legnagyobb baj, hogy az úszónő nemcsak elvállalta ezt a terhet, hanem hagyták is neki.

Blöffölni kellett volna

Szerinte egy rafináltabb sportember azt mondta volna, hogy Katinka beteg, és rögtön egy egész ország együttérzett volna vele, Katinka viszont bevállalta a versenyzést, ami nagy hiba volt tőle.

Katinkának is tudnai kellett

Vitray azt is hozzátette, hogy úgy véli, maga az úszónő is pontosan tudta, hogy nem megy neki. “Ebben a sportágban ezt nem lehet nem tudni, hiszen órával mérik a teljesítményt.” – mondta Vitray, aki szerint nem Hosszú dolga az, hogy ő döntsön a saját versenyzése felől.

Kiállt Katinka mellett

Vitray Tamás kiállt Katinka mellett. Névtelen senkiknek nevezte azokat, akik azt állítják Katinkáról, hogy elpusztította az eredményeit. A sportriporter sajnálja az úszónőt, de biztosra veszi azt is, hogy tudta Katinka, hogy nem megy neki. Szerinte nagyot hibázott, hogy ennek ellenére mégis elvállalta a szereplést, de azok is hibáztak, akik hagyták szerepelni.

Behúzták a csőbe?

„Nem sportvezető az, aki biztat, bátorít és elfed. Hát mibe húzták bele, mibe engedték bele?” – teszi fel az úszósport vezetőinek célzott kérdést Vitray a beszélgetésben, amit a cikkünk alján lehet meghallgatni.

Esélye sem volt

Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai bajnos keservesen keresi régi önmagát Tokióban, ahol címvédőként nagyon kikapott több számában, esélye sem volt beleszólni az érmekért folyó küzdelembe. Az úszók szövetségi kapitánya szerint “sajnos vége van annak a sikersorozatnak, ami őt jellemezte”.

A világ legjobb úszónője és az is marad

„Nem úszik jól, és ez meglepetés nekem is” – mondta Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya Hosszú Katinkáról a 200 vegyes olimpiai döntője után a tokiói vizes sportok központjában – írja a Hvg.hu. A kapitány mindezek ellenére úgy fogalmazott: Hosszú a világ egyik legnagyobb úszónője, és az is marad, akármit csinál.

Kiemelt kép: Vitray Tamás – Forrás: Youtube/Lutter Imre, Sorok közt Lutter Imrével