Ahány ház, annyi szokás. Ez természetesen a tapéták tekintetében is igaz. Így ami tökéletesen elrabolja egy-egy otthonteremtő szívét, attól a másikat a hideg rázza. Éppen ezért nem lehet egységesen kijelenteni egy-egy tapétáról, hogy az kinek jó, vagy kinek nem. 

Ugyanakkor vannak megkérdőjelezhetetlen trendek és lakberendezési irányzatok, amelyek útmutatóként szolgálnak, irányt mutatnak abban, hogy hogyan hozz létre egységes és harmonikus enteriőröket. Többek között arról is szól a fáma, hogy hova és hogyan illenek a geometrikus tapéták.

Ízlés kérdése

Ahogy már fentebb is említettük, a Wallmaxx Tapéta Webáruház geometrikus tapétája nem muszáj, hogy elnyerje mindenki tetszését.

A geometriai alakzatokat nem mindenki szereti, hiszen valamilyen szinten hidegnek, sőt egyesek szemében akár ridegnek is minősülnek. Akad azonban nagyon sok ember, akiket ezek a formák lenyűgöznek és megnyugtatnak, így ők bátran választják azt, hogy otthonuk fala ilyen mintákban pompázzon.

Persze számukra is érvényes, hogy érdemes betartani néhány lakberendezési aranyszabályt, ha már ilyen rendhagyó minta mellett teszik le a voksukat, mint amilyen a SketchTwenty Pavone Chelsea 2023 darabja is. Ez a zöldeskék grafikai mintás tapéta egy percre nem hagyja nyugodni a tekintetet, ami a falon a minták sora között ide-oda vándorol.

Csínján az alakzatokkal!

Míg a romantikus, a bohém vagy a skandináv otthonokban szinte elképzelhetetlen, hogy ilyen jellegű tapéta kerüljön a falra, addig a minimalista, a loft jellegű vagy az indusztriális lakberendezési stílus egyenesen kiált ezekért a grafikai alakzatokért.

Persze még ott is csak módjával szabad alkalmazni, ahol a stílust nem megtöri, hanem erősíti. Ha kis térről beszélünk, akkor mind a sötét színárnyalat, mind pedig a harsány minta agyonnyomja a helyiséget akkor, ha az összes fal ezt az öltözetet kapja. Kis tereknél mindenképpen csak egy falat vonj be geometriai vagy grafikai alakzatokkal.

Ha azonban nagy a tér, akkor egyértelműen több játéktered lesz, viszont még azért ebben az esetben sem szabad túlzásokba esni. A kevesebb néha több elve mindig és mindenkor megállja a helyét.

Bátran vállald az egyéniségedet!

Nincs is annál rosszabb, mint amikor a környezeted nem támogat abban, hogy megéld és kiéld a vágyaidat, ami a lakberendezést illeti.

Éppen ezért, ha másokat nem zavarsz vele, és csak neked “kell” nézegetned a faladat, akkor nemes egyszerűséggel hányj fittyet mindenki véleményére, és csak magadra, no meg a lakberendezők elfogulatlan iránymutatásaira hagyatkozz.

Ha így teszel, és bátran választod a Wallmaxx Tapéta Webáruház geometrikus vagy grafikai tapétáit, akkor bizony egy olyan otthon lesz a jutalmad, ahova élmény lesz hazatérni, és ahonnan fájó szívvel fogsz csak elindulni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: wallmaxx.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.