Mentővel vitték kórházba a Liszt Ferenc repülőtérről a Shanghai Airlines kedden érkezó gépének pilótáját. Koronavírus fertőzés gyanúja merült fel.

A budapesti reptéren 19.37-kor landoló, Shanghajból érkező gép pilótáját lázas, eszméletlen állapotban, hordágyon vitték el a mentők. Mindezt egy, a reptéren dolgozó munkatárs árulta el a Magyar Hangnak.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztálya, a lap értesüléseit megerősítve az alábbi információkat közölte: „A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas.

A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel” – tudatták, hozzátéve: „Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.” – írta a kommunikációs osztály.

A lap más repülőtéri forrásokra hivatkozva úgy értesült, a gép még a levegőben volt, mikor a kapitány arról tájékoztatott, hogy az elsőtiszt már 8 órája 39,5 fokos lázzal küzd. Azt az értesülést, miszerint a beteg eszméletlen állapotban lett volna a landolás után, a portál informátora cáfolta.

Koronavírus

Korábban ismeretlen koronavírus miatt tört ki járvány Kína hatodik legnépesebb városában, a 10 millió fős Vuhanban. Az azóta a világ mind több országában felbukkanó, tüdőgyulladással járó megbetegedés néhány hét alatt száznál is több halálos áldozatot szedett.

Kiemelt kép: illusztráció