Mérnökként dolgozott, és egy metálbandában gitározott a tatabányai családirtó édesapa, M. Ferenc A férfi ismerősei nem értik, hogy a nyugodt embernek ismert zenész miért követte el hátborzongató tettét.

Ismerősök, barátok és a család is megdöbbenve áll a borzalmak előtt, amit az értelmiségi családból származó, mérnökként dolgozó tatabányai családapa, M. Ferenc követett el péntek délelőtt. A férfi a tragédia előtt valamin összeveszett a párjával, a nő ezért elment otthonról.

A LikeNews.hu cikkeit a tatabányai családírtásról ide kattintva tudod elérni.

Mire visszaért, Ferenc meggyilkolta 7 és 9 éves kisfiait, majd magával is végzett. Az édesanya, Adrienn, sokkot kapott, magán kívül sikongatott halott fiait látva. Az összeroppant asszonyt a mentők kórházba szállították.

„Egyszerűen felfogni sem tudjuk. Adri és Feri is diplomás, értelmiségi családból származtak, szerették egymást és a fiúkat is. Mindent azért a két srácért tettek, állandóan lufik lógtak a kerítésről, játékok hevertek mindenhol, látszott, hogy a gyerekek vannak a középpontban. Feri egy nyugodt, kedves, szelíd férfi volt, imádott gitározni, várta a próbákat. Jövő szombaton koncertjük is lett volna, nagyon boldog volt, hogy a zenekara egyre népszerűbb – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse. Úgy tudni, Adriennt kórházba kellett szállítani, azóta is ott van, még jelenleg is altatásban tartják.

„Elképzelni sem tudjuk, mi történt. Adrienn sem véletlen hagyta nyugodtan a gyerekeket az apjukkal, soha, még csak hasonlóra sem volt példa a családjukban. Feri még csak hangosan sem szólt a gyerekekre, nemhogy valaha kezelt emelt volna bármelyikőjükre” –mondta a szomszéd.

Az MTI szerint M. Ferenc korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. Nem kizárható, hogy valamilyen kóros elmeállapot állhat a borzalom hátterében.

A férfi zenekara nem tett szert országos ismertségre, de dalaik fellelhetők a legnagyobb videómegosztón, és jónéhány klubkoncertet tudhatnak maguk mögött. Saját megfogalmazásuk szerint alternatív metál stílusban zenélnek. A műfajt többnyire sötét tónusú szöveg és zenei világ jellemzi. Az ismerősök szerint a zenekar tagjait igazi barátság fűzte egymáshoz.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu