Bár megtehette volna, mégsem volt súlyos beteg édesanyjával utolsó napjaiban Mező Misi. A Magna Cum Laude frontembere csak jóval később, a hit segítségével tudott megbocsátani magának.

A szegény családban felnőtt zenész már fiatalon elköltözött otthonról, hogy eltartása ne a szüleire háruljon. A jó kapcsolat megmaradt édesanyjával, ám Misiben örökké fájó emlék marad, hogy amikor az asszony betegeskedett, nem látogatta meg. Budapesten élt már akkor, de amikor Gyulán, édesanyja közelében koncertezett, akkor sem tért be hozzá.

„Minden emberben úgy él a szülő, hogy az elpusztíthatatlan, örök ifjú, soha nem fog meghalni. Én abban az időben inkább a bulizást választottam, a haverokat, mint hogy hazamenjek és meglátogassam a beteg édesanyámat” – mesélte Mező Misi a Spektrum Home-on látható NőComment című műsorban.

A Magna Cum Laude énekese majd így folytatta: „Nekem az utolsó telefonbeszélgetésem az volt a halála előtt egy nappal az édesanyámmal, hogy „szégyelld magad, kisfiam, hogy itthon vagy és nem látogatsz meg”. Másnap jött a telefon a húgomtól, hogy meghalt”

Misi a hír hallatán padlóra került, menedzserét kérte meg, hogy menjen érte, nehogy meggondolatlanságot tegyen. Minden nap úgy kelt fel, hogy azon agyalt, hogyan is tudna véget vetni az életének.

Az énekes a veszteség hatására fordult később Isten felé, elvégezte a Baptista Teológiai Akadémiát, és a hit segítségével sikerült megbocsátania magának.

Kiemelt kép: TV2