Számos olyan épületszerkezeti elem létezik, melyek nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az épületeket az igényeinknek megfelelően tudjuk használni. Ezek közé tartoznak a lépcsők is, melyek többféle anyagból is készülhetnek.

A lépcsők összekötik az épületek szintjeit, ezáltal könnyen és nem utolsósorban biztonságosan megközelíthetővé téve azokat. Sok más alapanyag – például fa, beton vagy acél – mellett gipszbeton felhasználásával is felépíthetőek, melyről bővebb információt a The Best Bau Box vezetője tud adni, aki jártas a magas minőségű gipszbeton lépcsők készítésében. A The Best Bau Box termékei között pedig minőségi anyagokat találhatunk.

Rendkívül ellenálló és tartós 

Az egyik legfontosabb ok, ami a gipszbetonból készített lépcsők mellett szólnak, az az, hogy rendkívül ellenállóak, s ezáltal tartósak.

Nagyon jól ellenállnak a fizikai kopásoknak és a sérüléseknek, mindezek mellett pedig, ha megfelelő burkolással – például folyékony vízzáró fóliával – vannak ellátva, akkor az időjárási elemek sem tudnak kárt tenni bennük.

Ennek köszönhetően tehát hosszú élettartammal rendelkeznek, és nagyon sokáig ki tudják szolgálni az igényeket. Csak, hogy tudjunk mihez viszonyítani: egy beltéri gipszbeton lépcsőre 30 év garancia jár.

Nem terheli le az épületet

A gipszbeton lépcsőknek megvan az az előnyös tulajdonságuk, hogy bár rendkívül erősek és ellenállóak, de könnyebbek, mint a hagyományos betonlépcsők. Ez azt jelenti, hogy sokkal kevésbé, tulajdonképpen csak minimális mértékben terhelik le az ingatlanokat.

Széleskörűen lehet alkalmazni 

Az is jelentős előnyük, hogy szinte bárhol – lakóépületekben, irodaépületekben és ipari létesítményekben egyaránt – alkalmazhatóak. Mivel a gipszbeton egy könnyen formálható anyag, így bármilyen méretű és formájú helyre be lehet illeszteni a belőle készített lépcsőelemeket.

Ráadásul nemcsak beltéren, hanem kültéren is remek megoldást jelentenek, így e tekintetben sincs korlát, hogy hova telepíthetőek.

Gyors telepítés

És ha már a telepítésről esett szó, akkor azt is meg kell említenünk, hogy a speciális dermesztett beton rövid időn belül megszilárdul. Hőmérséklettől függően akár 48 óra is elég lehet ehhez a folyamathoz, ami nagymértékben felgyorsítja az építést, sok esetben akár 1-2 nap alatt is elkészülhet a gipszbeton lépcső.

Egyedi igényekhez alakítható

Ami a korlátot illeti, fa, kovácsoltvas, sodrony vagy üvegkorlát kialakítására is van lehetőség, de akár saját anyagából is létrehozható, ezáltal egységes és modern megjelenést biztosítva számára.

A burkolás tekintetében szintén sokféle alternatíva áll rendelkezésünkre, ugyanis gipszbeton a burkolóelemek széles skálájával kompatibilis. Ha pedig még inkább az egyéni ízlésünkre szeretnénk szabni, akkor az alsó és oldalsó felületeit festéssel vagy tapétázással dekorálhatjuk. 

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, hogy miért érdemes a gipszbeton lépcsőket választani. Felmérésért, illetve tanácsadásért keresd a The Best Bau Box szakértőjét, aki magas szaktudással és komoly tapasztalattal rendelkezik.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: bestbaubox.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.