Amikor nekiállunk a lakásfelújítás során az egyik legfontosabb feladatnak, a festésnek, akkor több dologra is oda kell figyelnünk annak érdekében, hogy tökéletes végeredményt érhessünk el, s ezáltal olyan legyen az otthonunk, mint amilyennek elképzeltük. 

Természetesen az is nagyon fontos, hogy jól döntsünk, amikor kiválasztjuk a megfelelő alapanyagokat és munkaeszközöket. Emellett azonban a munkafolyamat menetére is figyelnünk kell, különösen arra, hogy ne hagyjuk ki az egyik leglényegesebb lépést, a mélyalapozó használatát.

Ha még nem gondoskodtál ennek beszerzéséről, akkor a Bíborfesték Üzletház alapozófesték termékkategóriájában most megteheted. Most pedig nézzük, miért is mondjuk azt, hogy a mélyalapozás egy nélkülözhetetlen teendő, amire mindenképp megéri időt és energiát szánni!

Stabilizálja a felületet

Kezdjük is az egyik legfontosabb indokkal, ami miatt feltétlenül érdemes a mélyalapozók használata mellett dönteni! Ez pedig nem más, mint az, hogy ezek a termékek képesek arra, hogy stabilabbá tegyék a falfelületet. Hogyan? 

Nos, a mélyalapozók nagy többsége valójában egy diszperziós anyag, ami azt jelenti, hogy olyan adalékokat tartalmaznak, akik révén nagyon jól be tudnak szívódni a vakolatba, ezzel 1-2 mm mélységben megerősítve, stabilizálva a falat.

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak régebbi építésű ingatlanok esetében érdemes alkalmazni őket. Ha ugyanis glettelünk, aminek része a csiszolás is, akkor az ennek hatására keletkező port is nagyon jól le tudjuk kötni az alapozással. 

Egyenletes fedést biztosít

A másik ok, ami szintén a mélyalapozók használata mellett szól az az, hogy ha a glettelést követően alkalmazzuk őket, akkor – az általunk választott színárnyalattól függően – már akár egy réteg fedőfesték használatával is szép eredményt érhetünk el.

Ezzel megspórolunk egy csomó időt, ami a többi festékréteg felvitelére menne el, arról nem is beszélve, hogy kevesebb festékkel is megússzuk a vásárlást.

Könnyen fog tapadni a festék

Szintén meg kell említenünk, hogy a mélyalapozó javítja a fedőfesték tapadását, ugyanis egy úgynevezett kötőhidat képez a vakolat és a festék között. Emiatt kifejezetten ajánlott az alkalmazása a régebben épített, már eléggé rossz állapotban lévő, esetleg málló falfelületeken.

Nem lesz foltos a végeredmény

Végül, de nem utolsósorban nem felejthetjük ki azt sem, hogy a mélyalapozással elkerülhető, hogy a festés foltos legyen. Ez főleg akkor szokott előfordulni, amikor sötétebb vagy élénkebb színű festékkel dolgozunk. Ha tehát biztosra akarunk menni, akkor ne hagyjuk ki az alapozást!

Bízunk benne, hogy ezek után te is úgy gondolod, ennyi indok bőven elég ahhoz, hogy semmiképp se feledkezz meg a mélyalapozásról. Csak arra kell ügyelned, hogy kizárólag magas minőségű, márkás termékek közül válassz, mert csak ez esetben tudod kihasználni az alkalmazásukban rejlő sok-sok előnyt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.