Az álláspiacon a legtöbb álláshirdetésben fel van tüntetve az elvárások közé a B kategóriás jogosítvány, még akkor is, ha alapvetően nem fuvarozó állásról van szó. Ha előszeretettel ülünk volán mögé, és a több órás vezetés sem jelent problémát, azonban nem szeretnénk nagy teherautókat, kamionokat vezetni, akkor is bőven van lehetőségünk az elhelyezkedésre.

Akár már tapasztaltak vagyunk a fuvarozás területén, akár az íróasztal mellől állunk fel, hogy a korábbihoz képest egy teljesen új területen próbáljuk ki magunkat, első lépésként érdemes átböngészni néhány álláshirdetést. Ha az egri várvédők városában vagy annak környékén élünk, akkor B kategóriás sofőr állást itt érdemes keresni Egerben.

Ételfutár állások

Az ételrendelés világa manapság virágzik, így az éttermek és az ételkiszállító cégek folyamatosan keresik a munkaerőt. Sok esetben nem árt, ha van saját gépjárművünk vagy robogónk, azonban sokszor ez sem feltétel, van, hogy a cég biztosítja a szállításhoz szükséges járművet. Ha ilyen munkakörben szeretnénk elhelyezkedni, akkor nem árt, ha a sűrű forgalomban is jól tudunk vezetni, illetve az adott városban a tájékozódás nem jelent problémát.

Hazai futárszolgálatok

Az online kereskedelem felvirágzásának köszönhetően ma már nem csupán a Magyar Posta által nyújtott csomagszállítással kaphatjuk kézhez a megrendelt termékeinket, hanem számos futárszolgálat is megjelent az elmúlt években. Ezeknél a cégeknél szintén gyakran keresnek sofőröket, és jellemzően elegendő a B kategóriás jogosítvány.

Nemzetközi futárszolgálatok

A nemzetközi futárszolgálatok általában komoly hálózatban működnek egy bejáratott rendszer alapján, vagyis a munka sok területen automatizált, gördülékenyen zajlik. Ezeknél a cégeknél általában rendszeresen keresnek új munkaerőt. Ha introvertált személyiségtípusok vagyunk, vagy csak nem szeretnénk egész nap emberek között lenni, akkor ez a munkakör ideális számunkra, hiszen a csomagok kézbesítése során kell csak másokkal kapcsolatba lépnünk.

Taxis szolgálatok

Ha épp ellenkezőleg, szeretünk minél több emberrel kapcsolatba lépni, akkor a taxizás a nekünk való. A többség vállalkozóként végzi ezt a munkát, és alvállalkozóként bedolgozik valamelyik nagy taxitársaságnak. Ugyanakkor alkalmazottként is munkát vállalhatunk ezen a területen, csak a megfelelő dokumentumokra van szükség. Ha szívesen fuvarozunk másokat, és előszeretettel elegyedünk szóba az utasokkal, akkor érdemes belevágni.

Belföldi és nemzetközi személyszállítás

B kategóriás jogosítvánnyal is dolgozhatunk a személyszállítás területén. Ha a hosszú, egyhangú utakat is jól viseljük, esetleg azt is, ha nap mint nap ugyanazon a szakaszon kell autóznunk, és még az emberekkel is könnyen szót értünk, akkor nincs akadálya, hogy ilyen területen helyezkedjünk el.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az egerallas.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.