Nem is gondolnánk, hogy a fáradtságnak, a koncentráció hiányának, illetve sok egészségügyi problémának gyakran a nem megfelelő minőségű alvás az oka. A minőségi éjszakai pihenés nagyon fontos, hiszen ez alatt az idő alatt regenerálódik a szervezetünk.

Ha ez rendszeresen elmarad, vagy nem elég mennyiségű, akkor egy idő után már hatványozottan jelentkeznek a kellemetlen tünetek. A rossz alvásra több magyarázatot is találhatunk, de érdemes elsőként megvizsgálni a fekhelyünket.

Kis lakásokban sokszor előfordul, hogy a hálószoba és a nappali funkcióját ugyanazon helyiség tölti be. A kanapé állandó fekhelynek alkalmas változatát kell egy ilyen szobában elhelyeznünk, hiszen mindennapos alvásra alkalmasnak kell lennie. 

Nem csak a külső számít

Ahhoz, hogy jól aludjunk, kényelmesen kell elhelyezkednünk, a kényelem alapja pedig az egyenletes felületű és megfelelő keménységű fekvőfelület. A franciaágy és a heverő pont erre lett kitalálva, de ez nem opció egy többfunkciós nappaliban. 

Az átlagos ülőgarnitúrák nem használhatók mindennapos alváshoz, hiszen egyenetlen és kényelmetlen a felületük. Ez rányomná a bélyegét a nappalainkra is, mivel sosem tudnánk kellőképpen kipihenni magunkat.

Ha körültekintően és átgondoltan vásárolunk, akkor nemcsak a bútor külseje alapján hozzuk meg a döntésünket. Egy ülőgarnitúra esetén lényeges az is, hogy mennyire komfortos, nemcsak az üléshez, hanem fekvéshez is. Főleg, ha minden nap ezen fogunk aludni. 

Ággyá nyitható kanapé

A SzenZa Bútoráruház gerincvédő zónás kanapéágyainak nagy előnye, hogy mindennapos alváshoz is lehet ezeket használni. Az erős, bonellrugós matrac közepén a gerincvédő zóna megfelelő alátámasztást biztosít a gerincnek, így garantálja a maximális kényelmet. 

A nappaliba mindenképpen egy ilyen ággyá nyitható kanapé beszerzése a célszerű, mert ennek fekvőfelülete minden igényt kielégítően sík és két személy számára is kifejezetten komfortos. A működése nagyon egyszerű, este fáradtan hazaérve is könnyedén kinyitható. 

Csak magunk felé kell húzni az ülést, kivenni az ágyneműt a tartóból, majd hátradönteni a támlát. Az ágyneműtartóban napközben elrejthetjük az ágyneműket, így nem szennyeződnek, ráadásul nappaliként is tudjuk használni a szobát. 

Milyen legyen a bútorszövet?

Ezek a kanapéágyak nagyon strapabíróak és tartósak, sok ideig tudjuk használatba venni őket. Ehhez azonban az is kell, hogy a bútorszövet se rongálódjon meg. A szennytaszító szövetek nagyon könnyen tisztíthatóak, ezekkel örökre elfelejthetjük a foltokat. 

Szappanos vagy sima vízzel egyszerűen tisztíthatóak, pillanatok alatt eltávolíthatók a szennyeződések. Kisállatok tulajdonosainak és kisgyermekes családoknak a kedvence az ilyen típusú bútorszövet, hiszen náluk gyakrabban keletkeznek foltok. Arról nem is beszélve, hogy a cicák sem tudják kihúzni a szálakat a szövetből. 

Érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen kanapét választunk, ha mindennapos alváshoz fogjuk használni!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: szenza.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.