Ha már eldöntötted, hogy vászonképet szeretnél készíttetni az egyik kedvenc családi képedből, ám legyen, azonban mielőtt leadnád a rendelést, nem árt tisztáznod azt, hogy mit nem szeretnek a gyártók. A rossz minőségű kép például nagyon bekavarhat a dologba. De ez tényleg ekkora gondot okozhat? Sajnos igen. Ahhoz azonban, hogy megértsd, miről is van szó, merüljünk el egy kicsit jobban a témában!

Bosszantó rendelések a vászonkép gyártók életében

A Vászonkép Szalon különleges vászonképeinek látványa bennünk is új ötleteket teremt, de mielőtt elmerülnénk az idilli gondolatok világában, érdemes tájékozódnunk. Ha van valami, amit nem kedvelnek a gyártók, akkor az a rossz minőségű fotó. 

Általában a kép beküldését követően ellenőrzik annak felbontását, tehát megvizsgálják, hogy passzol-e a kívánt mérethez. Előfordulhat, hogy nem, mivel túl kicsi, vagyis kevés a pixel. Az nem jó megoldás, hogy nagyobbra húzzák a képet, hiszen ez esetben egyszerűen szétesne, pixeles lenne. 

Néha tudnak korrigálni rajta, de máskor nagyobb méretű képet kérnek be. Ez nem azért van, mert lusták foglalkozni vele, hanem azért, mert nem akarják, hogy rossz minőségű eredmény szülessen. 

Amikor már megtörtént a baj…

Egy rossz kép sem jelentheti azt, hogy fel kell adni, főleg, hogy ma már mindenkinek van okostelefon a kezében. Egy közepesen jó darab például képes olyan fotót készíteni, amiből akár egy 100×100 cm-es vászonkép is születhet. Valójában nem a képek készülnek kicsi méretben, csak az olyan oldalak, mint amilyen a Facebook is, lekicsinyíti azokat. 

Napjainkban, ha valakit meg akarunk lepni egy “fotós” ajándékkal, akkor az az első dolgunk, hogy az illető Facebook profiljáról töltsük le a képeket, de a letöltést követően csak egy tömörített fotóutánzatot kapunk, amit elég nehéz lenne a vászonra felvinni.

A rosszabb minőségű képekből csinálhatunk montázst, ilyenkor ugyanis 4, 5, 6 fotóból kreálhatunk valami különlegeset. 

Érdekes tapasztalatok a vászonképekkel kapcsolatban

Az ember azt gondolná, hogy a profi fotósok munkája biztosan helytáll majd akkor, amikor éppen vászonképet rendelnénk. Ez sem teljesen így van. Sok fotós nem szívesen adja ki az eredeti felbontású, logó nélküli alkotásokat, pedig ez lenne a legjobb megoldás, mert csak ezekkel lehetséges dolgozni.

Dönthetünk úgy is, hogy eltekintünk a minőségi követelményektől. A régi fotóknak, a családi képeknek leginkább eszmei értéke van. Ilyenkor egyeztethetünk a gyártókkal, hogy mindenképpen viszont szeretnénk látni valamilyen formában őket. 

A lényeg azonban annyi, hogy kevés pixelből nem lesz sok pixel, legalábbis minimális minőségromlás nélkül nem. Érdemes tehát alaposan átgondolni, hogy milyen fotót adunk át gyártásra, mert ezen nagy sok minden múlhat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.