A papír kéztörlők és a kéztörlő adagolók piacán ma már több típus közül választhatunk. Ezeknek megvannak a maguk előnyei és hátrányai is, melyeket nem árt ismerni, ha választani szeretnénk közülük. Ebben a cikkben épp ennek járunk utána, hogy megkönnyítsük a választást.

Gyors áttekintés

Ha valaki a papír kéztörlők mellett teszi le a voksát, akkor választania kell a különböző típusok közül, ugyanis nem csak egy fajtát fog megtalálni a piacon. És természetesen ennek megfelelően kell kéztörlő adagolót választania. Bármelyik kerül is használatba, egy adagoló használata biztos jobb döntés, mintha anélkül próbálnánk meg kihelyezni a papír kéztörlőket.

Ha megnézzük az Alpha-Dent-Higiénia Kft. kínálatát, láthatjuk, hogy többféle hajtogatott és tekercses típus is van. Ezekhez pedig számos adagoló érhető el, a tekercses változatnál akár autocut, automata változatban is. Nézzük is meg a konkrét típusokat részletesebben.

Hajtogatott papír kéztörlők

Ahogy a nevükből is kiolvasható ezek a típusok össze vannak hajtva. Többféleképpen is megtörténhet ez. Lehet a klasszikus “V” hajtású, de népszerű az interfolt vagy “Z” hajtogatott papír kéztörlő is.

A “V” típusra jellemző, hogy 1 vagy 2 rétegű, viszonylag nagy a hajtott lapmérete is. Ezzel szemben a “Z” változat szinte kizárólag 2 rétegű, és sokkal kisebb hajtott mérettel rendelkezik, így kisebb mosdókban is ideális. Ez utóbbiak esetén viszont mivel egy egységcsomagban kevesebb papír fér el, így magasabbak a szállítási és tárolási költségek.

A két legelterjedtebb típus mellett vannak még a “C”, “M” és “W” hajtogatású kéztörlő papírok is. Viszont ezek közül az első elavultnak minősül, ugyanis nincsenek egymásba hajtva a lapok. Így pedig nem igazán vagy csak nagyon nehézkesen használható adagolókban.

A felhasznált alapanyagokat tekintve vannak 100% cellulózból készült fajták, de elérhetőek a kevert, valamint a 100%-ban újrahasznosított alapanyagból gyártott papír kéztörlők is.

Tekercses papír kéztörlők

Ennek a típusnak is vannak alváltozatai, elérhetőek belső maggal vagy anélkül. Előbbi egyébként ugyanúgy használható, mint a mag nélküli, ha eltávolítjuk a belső magját.

A mag nélküli változatok nagy előnye, hogy ugyanazon átmérőn belül több papírt is fel lehet tekercselni a gyártás során. Ezzel pedig csökken a termék méterára.

Többféle méret is kapható a piacon, de a legelterjedtebb a 14 cm-es és a 19 cm-es szélességű. A méretben ezekhez igazoló adagolót kell választani, melyek alapesetben tépőfogakkal ellátottak az adagolónyílásnál.

Az egyszerű gyártásuk miatt olcsó alternatívát jelentenek. Ugyanakkor egy nyilvános mosdóban elhelyezett tekercses papír kéztörlő esetén előfordulhat pazarlás is. Ennek ellensúlyozására találták ki a pontadagolású adagolókat, melyek perforált tekercsekkel használhatóak. És vannak még az automata és autocut megoldások is, melyek szintén a pazarlást hivatottak elkerülni.

Érdemes végiggondolni, hogy számunkra melyik változat lehet a legjobb, leggazdaságosabb, és eszerint választani.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.