A várandósság ideje alatt a kismamáknál beindul a fészekrakó ösztön, amibe a családtagok is örömmel kapcsolódnak be. Elragadó gyerekholmikat lehet találni, amiket akár uniszex színekben is beszerezhetsz, ha nem tudod a magzat nemét. A bútorokon, babakocsin kívül szüksége lesz a babának jó néhány váltás ruhára, ezért egyáltalán nem baj, ha tőled is kap egyet. 

Luxus vagy sem organikus pamut ruhát vásárolni?

Az organikus pamutból készült textíliák sokáig luxuscikknek számítottak, mert áruk jóval magasabb volt a hagyományos pamutéhoz képest. Ennek ellenére egyre többen kezdték el keresni ezeket, mert a génmanipulált és erős vegyszerekkel kezelt pamutszálas szövetek már népbetegség szintjére emelték az ekcémás és más, allergiás bőrbetegségeket. Ez még a sokat próbált felnőttek védőrétegét sem kíméli, a babák bőre pedig köztudottan érzékenyebb. A Játékszigetnél kapható babaruhák egytől egyig biopamutból készülnek, ezért puha, kellemes tapintásúak, ráadásul nem kell félni kiütésektől, ekcémától sem. 

Miből áll egy újszülött ruhatára? 

A babák felső ruházata általában egy rugdalózót takar. Az édesanya számára akkor praktikus, ha könnyen ki, illetve be tudja bugyolálni a babát, amikor öltöztetni kell. Ez alatt hosszú vagy rövid ujjú bodyk vannak, amiket alul szintén gyorsan ki lehet kapcsolni, ha pelenkát kell cserélni. 

Az újszülötteknek még nem működik tökéletesen a vérkeringésük, ezért a gyorsabban kihűlő végtagokat melegen kell tartani. A kezeken lévő éles körmöcskék gyakran megsértik az arcukon a bőrt, ezt kesztyű használatával lehet elkerülni. A kezek és a lábak mellett érzékeny testrész a fej, ezért akár nagy melegben is szoktak a buksira sapkát húzni. 

Kell-e hálózsák? 

Régen pólyába fektették a kicsiket, gyakran úgy, hogy mozogni sem tudtak. Ennél modernebb és kíméletesebb megoldás, ha hálózsákban alszanak. Kezdő szülők gondolhatják úgy, hogy felesleges, hiszen van takarója a csöppségnek, és az bőven elég. De egy kisbaba meghökkentő pózokat tud felvenni alvás során; nem ritka, hogy keresztben fekszik a kiságyban, amikor az anya az alvás félidejében ránéz. Mivel a mozgolódás során lerúgja magáról a takarót, egy hűvösebb szobában akár meg is fázhat.

A hálózsákok általában a vállnál patenttal rögzíthetők, így nem zavarja a babát akkor sem, ha hason és akkor sem, ha háton alszik. Lerúgni sem tudja magáról, de a lábrészt meglehetősen szélesre szokták hagyni, hogy kellően tudja mozgatni a lábait.

Nyálkendő

Három hónapos kortól beindulhat a fogzás folyamata. Kezdetben ez a környezet számára esetleg a kisded nyűgősségéből vehető észre vagy a széklet megváltozásából. A fogzás kellemetlen és fájdalmas, ilyenkor a baba rengeteg nyálat termel, ami rendre a ruháján landol. A nyálkendő használatával az anyukának nem kell állandó készültségben lennie, hiszen a kendő felfogja a szinte megállás nélkül áradó folyadékot. 

Nézz körül a Játéksziget weboldalán, ahol komplett babakelengyét is vásárolhatsz.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.