Amikor a HHC először jelent meg a színen, meglehetősen nagy volt a zűrzavar a hatékonyságát, az előnyeit és a hatásait illetően. Az elmúlt néhány évben azonban lehetőségünk volt jobban megismerni, és megértettük, hogyan működik ez a teljesen természetes kenderből származó kannabinoid.

Ezzel egyidejűleg sokan kíváncsivá váltak, hogyan hasonlítható össze a többi kannabinoiddal. A CBDisland.eu kínálatában is megtalálható HHC erősebb, mint a Delta 8? Olyan fókuszt és energiát ad, mint a Delta 10? Miben különbözik a THC-től? A mai cikkünkben főként ezekre a kérdésekre fogunk összpontosítani.

Mi az a HHC?

A hexahidrokannabinol egyike annak a több mint száz kannabinoidnak, amelyek a kendernövényben jelen vannak, bár közel sem olyan domináns, mint a THC vagy a CBD. Az 1940-es években Roger Adams vegyész találta meg először, amikor a hidrogént THC-vel kombinálta, de az évek során feledésbe merült, és csak az utóbbi időben vált újból ismertté.

Tehát a HHC kémiai értelemben nagyon hasonló a THC-hez, csupán kettővel több hidrogénatom különbözteti meg őket. Ami pedig a hatásukat illeti, az előbbi kevésbé potens, mint az utóbbi, de ugyanúgy rendelkezik pszichoaktív hatásokkal. Ennek az erősségét azonban az is befolyásolja, hogy a kétféle HHC molekula milyen arányban található meg az adott készítményben. A 9R HHC aktívan kapcsolódik a szervezet endokannabinoid receptoraihoz, de jóval enyhébb mértékben, mint a THC. Míg a 9S HHC a kismértékben eltérő molekuláris struktúrájának köszönhetően már kevésbé teszi ezt meg.

Azonban a THC-n belül is többféle változat létezik, és a szakértők véleménye szerint a HHC hatásai hasonlíthatóak leginkább a Delta 8 THC hatásaihoz, de lényegesen nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle.

A HHC használata

A HHC-t a leggyakrabban párologtatás formájában használják, mivel így a hatás körülbelül 5 percen belül jelentkezik. De manapság már léteznek HHC virágok, gumimacik, sütik és természetesen a CBD olajokhoz hasonló HHC olajok is. Az említett változatok többsége megtalálható a fentebb is említett webáruház kínálatában.

A visszajelzések pedig többnyire csak pozitívak. A fogyasztók leggyakrabban azt említik, hogy a HHC termékek segítettek nekik a mély alvás elérésében, az émelygés és a hányinger megszüntetésében, valamint a jobb kedélyállapot elérésében.

Magyarországon törvényesen fogyasztható a HHC?

A válasz igen. Ugyanis hiába hasonlít a HHC hatása a THC-jéhez, ez a kannabinoid előállítható alacsony THC-tartalmú (<0,2%) ipari kenderből, amelynek a magjában és a pollenjében egyaránt megtalálható. Ráadásul jelenleg nincs olyan törvény, amely kifejezetten tiltaná a használatát.

Végső tanács

Ha úgy döntesz, hogy esélyt adsz egy HHC tartalmú terméknek, akkor a kipróbálást feltétlenül mikrodózissal vagy egy alacsonyabb adaggal kezdd, hogy megtapasztalhasd, hogyan reagál rá a szervezeted. Az előbbi egy cseppet, míg az utóbbi 5-10 mg-ot jelent alkalmanként, és ha már úgy érzed, hogy készen állsz, áttérhetsz a normál adagra, ami körülbelül 10-30 mg.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.