Minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől visszavonul Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló közleményben tudtatta döntését.

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor közleményben tudatta, hogy május 1-jétől visszavonult minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől, és már csak szurkolóként lesz jelen a következő években. 

„Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű” – írta Benedek, aki Benedek az UVSE szakmai igazgatója és edzője is volt.

„Külön köszönet minden fiatal sportolónak, akiket taníthattam vagy szerencsés esetben a mesterük lehettem. Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy szövetségi kapitányként és utánpótlás edzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani” – írta Benedek. 

Az edző azt is írta, hamarosan bejelentik, ki irányítja helyette a felnőtt csapatot. 

Csapó Gábor segítette pályáját

Ötéves korában került először kapcsolatba a sporttal, édesanyja vitte el úszni gerincproblémái miatt. Később ismerkedett meg édesapja, Benedek Miklós színész által Csapó Gábor olimpiai bajnokkal, akinek révén bekerült a KSI-be. Innen igazolta le az őt az UTE, ahol fiatalkori éveinek legnagyobb klubsikereit érte el 1980 és 1989 között.

Intenzív sportélete miatt magántanulóként érettségizett a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban.

1991-ben a Testnevelési Főiskolán edzői oklevelet szerzett, 1993-tól pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának történelem szakos hallgatója lett. 8 évig Olaszországban élt.

Kemény Dénes csapatával háromszor lett olimpiai bajnok. Négyszer lett az Év Vízilabdázója, 2008-ban Budapest Díszpolgára címet is megkapta.

Kiemelt kép: Benedek Tibor – Forrás: egrisztorik.hu