A zuhanytálca kiválasztása során legalább olyan körültekintőnek kell lenni, mint a fürdőszoba többi eleme esetében. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyeket mindenképpen figyelembe kell venni a döntés során.

A zuhanytálca kiválasztásakor többek között figyelembe kell venni a stílust, a formát, valamint a tálca magasságát, méretét és kialakítását. Minden esetben a fürdőszoba stílusához kell passzolnia. Fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen a többi szaniterhez. Rendkívül széles a választék, hiszen kapható szimmetrikus és aszimmetrikus félköríves zuhanytálca, valamint szögletes zuhanytálca is.

Egyenes és modern vonalak 

A félköríves változatokat akkor érdemes választani, ha tökéletesen illik a többi fürdőszobai elem formájához. A szögletes zuhanykabin inkább a modern dizájn hívei számára tökéletes választás. Az egyenes és modern vonalak tökéletesen passzolnak a legtöbb fürdőszobába.

A döntés során nemcsak a zuhanytálca formáját kell figyelembe venni, hanem annak anyagát is. Ugyanis a kiváló minőséget képviselő változatok kiváló minőségű anyagból készülnek. A gyártók leggyakrabban az akrilt választják, mivel könnyen formálható, szinte korlátlan lehetőséget biztosít. Továbbá némi üvegszállal keverik, így rendkívül erős anyag lesz a végeredmény, amely hosszú éveken át megállja a helyét. Akril esetében azonban a szemcsés állagú tisztítószereket nem szabad használni, hiszen könnyen megkarcolhatják a felületét.

Hosszú éveken át megállja a helyét

Az említettek mellett az akril további előnye, hogy nagyon jól tartja a hőt, így nem hűl le gyorsan, nem kell attól félni, hogy hideg zuhanytálcán kell álldogálni tusolás közben. Szóval az akril rendkívül komfortos anyagnak számít.

Az akril mellett kerámia zuhanytálcát is gyártanak, amely még az erős tisztítószereknek is kiválóan ellenáll. Nem deformálódik el, és hosszú éveken át megállja a helyét. A kerámia zuhanytálcák hátránya az, hogy kevésbé formálhatóak. Mindezek mellett öntött műmárványból is készítenek ma már zuhanytálcát. Időtálló anyag, amely egyszerűen formázható, ellenáll a repedéseknek és a karcolásoknak, továbbá esztétikus megjelenést garantál.

Pontos mérést kell végezni

Természetesen a méret meghatározása is fontos, sőt, talán a legfontosabb lépés. Pontos mérést kell végezni a fürdőszobában, hiszen csak így állapítható meg, hogy mekkora zuhanytálcára lesz szükség. Továbbá azt is számításba kell venni, hogy milyen technikai jellemzők és milyen beépítési lehetőségek vannak az adott helyiségben.

Például alapvető fontosságú a zuhanytálca megfelelő alátámasztása. A beépítés során a zuhanytálca statikai stabilitásához kell beállítani a hozzá kapott lábakat, a tálca oldalát pedig a falhoz kell rögzíteni. Ezt a feladatot mindenképpen érdemes szakemberre bízni, ugyanúgy, mint a lefolyó bekötését és a szigetelést.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.